2014.09.20.

2014.09.20.

favágásCsak halkan merem mondani, mert még nem szeretném elkiabálni, de eddig úgy tűnik, Zalán jobban van. Bár a kis nózija még folyik, de az éjszaka már nem volt köhögés, tudtunk aludni. Nagyon bízom benne, hogy az állapota most már gyorsan fog javulni és jövő héten pótolni lehet az elmaradt műtétet. Szerdán kell hívnom ez ügyben a doktor nénit.

Ilyenkor, mikor elmarad egy-egy műtét, mindig jobban aggódok, mint máskor. Ugyanis ha ilyenkor van netán új daganat (de nincs, tudom!), jobb ha előbb észreveszik, mielőtt nagyobb galibát okoz. Akár milyen nehéz is elismerni, ahhoz képest, hogy haladunk folyamatosan a gyógyulás felé, sajnos még mindig veszélyben van Zalán kicsi élete. Borzasztó ebben a tudatban élni! Ahogy megy az idő, úgy egyre nehezebb, pedig az ember azt hinné, egyre könnyebb lesz! De ez sajnos nem így van.

Tudjuk, honnét indultunk és végigjártuk azt az utat, ami idáig vezetett. Minden szenvedésével együtt megcsináltuk. És sajnos ahogy telik az idő, az ember egyre jobban felfogja ennek a súlyát. És sajnos az ilyen elmaradt műtétek nem segítenek. Hiszen tudjuk, hogy ha új daganat van és nem időben van felfedezve, újra kezdődik az egész harc! Ezt pedig nem szeretnénk! Így is egyre jobban érti már Zalán a körülötte lévő világot. Tudja, ha nem otthon alszunk, akkor valami rossz fog következni. Szeretnénk ezen minél előbb túllenni, de tudjuk, még nagyon hosszú az út addig, míg ki lehet jelenteni, hogy Zalán meggyógyult.

A héten a két nagyobb gyerkőc szülői értekezletén voltam. Sok mindenről szó esett de úgy gondolom, lehetett volna szót ejteni a betegségek megelőzéséről is! Lehet, sokan nem hiszitek el, de amellett, hogy Zalán étrend kiegészítőit igyekszünk mindig megvásárolni, a többi gyereket is próbáljuk “feltölteni” vitaminnal, hogy a lehető legkevesebb betegséget hozzák haza. A nagyobbak Aktival Kid gumivitamint és BioGaia +D rágótablettát kapnak a Béres csepp mellett. Plusz Jázmin kap Colostrum-ot is. Viszont ez a sok dolog mit sem ér, ha a többi szülő felelőtlenül, betegen elengedi a gyerekét a közösségbe. Persze elfogadom, hogy van olyan, mikor reggel még nem látszik a gyereken, hogy beteg, de kérek minden érintett szülőt, főleg akinek a gyereke az én valamelyik gyerekemmel jár, legyen egy kicsit felelősségteljesebb! Nekem a gyerekem élete múlik ezen!

Közben itthon is sokasodnak a problémák. Már olyanok is, amiket le sem írnék soha, mert nem a külvilágnak szól és egyszerűen a megoldásukat még én sem tudom. De nagyon nehéz! Zalán betegségével járó folyamatos őrület, az itthoni problémák, a pályaválasztás Andrásnál és úgy általában… Sokszor azt sem tudom már hol áll a fejem. Folyamatosan próbálom magam utolérni, de egyre nehezebben sikerül. Sokszor úgy érzem, átcsapnak a fejem fölött a hullámok és nem tudom hogy tudnék kihátrálni.

Mindeközben folyamatosan jönnek a hírek újabb és újabb kis angyalokról, akik itt hagyták földi testüket és a mennybe mentek. Ilyenkor mindig elgondolkodom, mennyire szerencsés vagyok, hogy Zalán itt van velünk! És a helyzet törékenysége is eszembe jut, hogy mi van ha… De nem lehet! Még csak gondolnom sem szabad ilyenre!

Mivel holnap lesz a születésnapom, egy rendhagyó születésnapi ajándékot szeretnék kérni! Egy olyat, amit azt hiszen nem sokan kérnek az életben! Azt szeretném kérni, hogy jövő ilyenkor, tehát 2015. szeptember 20-án is kérhessem, hogy Zalán még nagyon sokáig velünk legyen és valóra váltsa az álmainkat!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × öt =