2015.03.30.

2015.03.30.

Ma van Zalán névnapja. 🙂 Ez tulajdonképpen egy vidám nap lenne… De mégsem az! Sajnos még mindig nincs túl jól, nagyon köhög. Igaz, az orrocskája már nem folyik annyira és ez végülis jó. Talán lassan a köhögés is csillapodik, hiszen most már össze kell kapnia magát, nemsokára ismét megyünk. Sajnos sokadika van, így ajándékra most nem telt, bármennyire is szerettem volna neki adni valamit. És jön a nyuszi is… De majdcsak lesz valami!

Sajnos az idő is rosszra fordult, így ki se tudunk menni a lakásból, pedig Zalán nagyon szeret kinn játszani, tenni-venni. Reméljük rövidesen ez is változik és végre beköszönt az igazi tavasz!

Tegnap kikeltek az idei első kiscsibéink. Bármennyire is macerás, muszáj újra nekiugrani, belevágni, hiszen legalább a tojásunk megvan belőlük. Sajnos most nincs lehetőségünk húscsibével foglalkozni, mert tavaly le kellett vágni a tenyészállatainkat. Sajnos nem tudtuk őket már tovább etetni. 🙁 Venni is próbáltunk naposcsibe korukban, azonban volt, mikor átvágtak és másnapra a csibék 60%-a elpusztult. Ez pedig abszolút veszteség. 🙁 Így jelenleg csak tojókkal tudunk foglalkozni és most ne is olyan nagy az állomány. Örülünk, ha nekünk elég a tojás. De legalább ezt sem kell megvenni. Amúgy is, amit csak tudunk megtermelünk magunknak. Pl.a gombát is zsákban termesztjük. Sajnos annyi pénzünk nincs, hogy annyi zsákot vegyünk, hogy esetleg el is tudjunk adni, de legalább nekünk van. És ez nem vegyszeres!

Nyáron újra terem a kert is talán, bár még nem találtunk senkit, aki ezt a kis tenyérnyi földet megszántaná. De legrosszabb esetben felássuk, ahogy eddig is tettük. Persze egy szántás jót tenne, de magad Uram, ha szolgád nincsen! Szerettünk volna gyümölcsfákat is telepíteni, legalább balkonost vagy dézsást, ami hamarabb terem, de sajnos anyagi lehetőségek hiányában ez sem valósult meg. Pedig nagyon fontosnak tartjuk, hogy Zalán ne az agyonvegyszerezett zöldségeket, gyümölcsöket kapja. Nálunk pl. a kertben sem használunk vegyszert. Ha permetezni kell, azt csalánlével tesszük. 🙂

Egy régi ismerősöm szerint: ha nyakig vagyunk a sz…ban legalább annak örüljünk, hogy nem hullámzik. Hát, most így vagyunk! 🙁


2 thoughts on “2015.03.30.

  1. Drága Enikő, Laci, a szívem szakad meg, mikor olvasom ezeket a híreket. Kitartást kívánok, erőt, hitet, bizalmat abban, hogy jobb lesz. Utaltam is, két tételben, mert Bogi lányom (8) megkérdezte, hogy mit csinálok éppen, elmondtam, elmeséltem a történetetket, megnéztük a mokkás beszélgetést, és mondta, hogy ő is szeretne utalni a kis félretett pénzéből. Remélem, ha az összeg nagysága nem is, de az ő megindult kis szívéből jövő segíteni akarás is erőt ad Nektek. Isten legyen Veletek ma is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × egy =