2015.08.23.

2015.08.23.

Hol is kezdjem?

11954604_872642496156690_8732734440549946438_nMa sokáig hagytuk aludni Zalánt, mert számítottunk rá, hogy a mai nagy nyüzsgésben nem fog aludni ebéd után. De azért készültünk úgy is, hátha mégis… Hiszen ma nagy nap virradt ránk! Az első jótékonysági rendezvényen vehettünk részt, ami Zalánért, Zalánról szólt.

Délelőtt még tettünk-vettünk, úgy terveztük, hogy 11 óra körül indulunk, hiszen már ebédre is vártak minket a szervezők, azonban az élet kicsit átírta a forgatókönyvet. Előbb apáért futottak át a templomból, ahol egy helyi néni lett rosszul és el kellett látni, majd anyós telefonált, hogy gyorsan ugorjak át a kissógorért a szomszéd faluba, mert nem tud hazajönni. Így aztán fél órás csúszással indultunk.

De a lényeg, hogy majdnem pontosan érkeztük Győrbe és nagy szeretettel fogadtak minket a szervezők. Egyből lett asztalunk, kaptunk inni, majd étlapot is és mindenki azt ehetett, amit csak szeretett volna. Zalán jól evett a levesből, majd csipegetett a másodikból is, de leginkább a szokásos uborkát ette. Erre végülis számítottunk is, hiszen itthon is javarészt csak zöldséget eszik. De a lényeg, hogy mindenki jóllakott az isteni finom ételekből. (A képen a kóla nem Zaláné volt, hanem Andrásé!)

Ebéd után sétáltunk egyet a Rába-parton. Vittünk babakocsit is, hátha elalszik benne Zalán. Persze nem aludt el. Találtunk a belvárosban diabetikus fagyit is, így Zalán elnyalt egy gombócot. Igaz, valószínűleg a ruhájára több jutott, mint a pocijába. 🙂 De élvezte és ez a lényeg! Visszaérve gyorsan inkább átöltöztettük az autóban, mielőtt emberek közé vittük volna. Még a pocija is ragadt. 😀

Zalán nagyon élvezte az étterem teraszán kialakított játszósarkot, a lányok pedig jókat hintáztak a függőágyban. Volt ott minden, ami egy kisgyereknek kell! Versenyautó, rendőr, tűzoltó, busz… 🙂 Mint megtudtuk, a buszt az étterem tulajdonosának kisfia kapta a 3. szülinapjára. Zalánnak nagyon tetszett. Kék volt, hosszú, csuklós és lehetett nyitni-zárni az ajtajait. 🙂 Jókat játszott vele, ahogy a többi más játékkal is. Mire a sétából visszaértünk, már hangoltak a Belvárosi Betyárok és meg is ismerkedtünk velük. Zalán osztogatta az ötösöket, kipróbálja a cajont is. Nagyon tetszett neki, többször is visszaült rá és dobolt. 🙂

11039244_872689039485369_8137131462264244633_nA koncert nagyon tetszett. Volt csiribiri, állatos, részeg tengerész és egy nagy meglepetés! A délelőtt folyamán született egy dal Zalánnak, Zalánról. Sajnos a konkrét szöveget nem tudtam megjegyezni, de a refrén valami olyasmi volt, hogy; láss világot Zalán! Annyira jól esett! Olyan megható volt! A szívünk vágya! Hogy Zalán valóban lássa a világot! Nem a tenger, az óceánt, vagy Amerikát… Csak a világot! Ahogy nyílik a virág, ahogy ellep mindent a hó télen, ahogy lehullanak a levelek és ahogy tavasszal újra életre kel a természet. Hogy lássa azt a csodát, amit mi is minden nap látunk. A látás hatalmát!

A koncert után még Zalán kipróbálhatta a gitárt is és nagyon tetszett neki, hogy pengethetett. Ajándékba kapott is egy pengetőt, amit egyből a zsebébe rejtett.

Sajnos nagyon gyorsan eltelt a nap! Túl gyorsan is! Lehet csak nekem tűnt rövidnek, mert jól éreztem magam. A gyerekek is elfáradtak és este 6 óra körül elbúcsúztunk vendéglátóinktól és hazaindultunk. Zalán szinte már az első sarkon elaludt az autóban. A pengetőt egy darabig fogta a kis kezében, majd kicsúszott belőle. Nem is baj, hogy aludt. Egyrész mert egész nap nem aludt, másrészt mert a csajok hazáig fújták a koncert egyik számát; autóóóóó, alagúúúút, ide-oda visz az úúúúút. 😀

Bár a szervezők direkt kérték, hogy ne említsük őket, mert nem reklámot akarnak maguknak (sajnos volt szerencsénk olyanhoz, aki fűt-fát ígért, de csak a reklám kedvéért volt szüksége Zalánra), azért szeretném megköszönni! Köszönjük Komédiás Étterem, köszönjük Belvárosi Betyárok és köszönjük mindenkinek, aki eljött és támogatott minket. Köszönjük szépen! A vendéglátást, a koncertet, a szervezést, a finom ebédet, majd uzsonnát, a támogatást, a könyvet, a szeretetet és biztatást. Ezt mind tőletek kaptuk! <3

A támogatást, amit kaptunk mind Zalánra költjük. Ez a mai napon 93 ezer Ft-ot jelent. Ebből most a jövő havi étrend-kiegészítők egy részét tudom megrendelni. Nagyon szépen köszönjük!

“Ha segítesz látni fogok!”


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + 18 =