2016.02.21.

2016.02.21.

Szép lassan, komótosan gyűlöget a pénz az autó javítására. Remélem sikerül megjavíttatni a március 11-i utazásra, különben nem is tudom hogy lesz. 🙁

Tegnapi nap folyamán érkezett felajánlás kedvezményes alkatrész vásárlásra, azonban mint kiderült, még így is lényegesen drágább lenne, mint a szerelő által felvázol kb. 100ezer Ft-ot ár! 🙁 És ugye ebben a szerelés még benne sincs. 🙁

Igen, az autó már akkor sem volt fiatal, mikor megkaptuk, hiszen már akkor is 212 ezer km-t futott. De valahogy nem vártuk, hogy ilyen gyorsan ekkora baja legyen. Persze, azt tudtuk, hogy az autó költségekkel jár és a felmerülő kisebb költségeket, szereléseket meg is csináltattuk. Mindenre számítottunk, de erre nem. De most ez a helyzet, ezt kell megoldanunk és hálásak vagyunk mindenkinek, aki kicsivel, vagy mégkisebbel, esetleg többel vagy mégtöbbel besegít. nekünk most szó szerint minden fillér jól jön.

Próbálom hasonló bizakodással kezelni ezt is, mint Zalán betegségét. Neki meg kell gyógyulnia, a kocsinak pedig újra jónak kell lenni! Mert muszáj! Mert nincs más lehetőség! Ki tudja még meddig kell menni Budapestre.

Nem tudom mennyien olvastatok utána Zalán betegségének. Bár ez is egy a sok daganatos betegség közül, azonban mégis más. Ennél a betegségnél, főleg ha netán kezdettől követitek az életünket, tudjátok, hogy folyamatos kontroll és kezelés kell, sajnos mint a példánk is mutatja, évekig. 2,5 éve minden 3. héten útnak idulunk. Van, hogy kicsit kevesebb, van, hogy kicsit hosszabb ez az időköz. Van, mikor egy hónapban kétszer vagy háromszor is megyünk, igaz, olyan is volt, mikor eg hónapban hatszor kellett mennünk.

A többi daganatos betegséghez képest ez a betegség nem hosszan tartó kemoterápiával kezelhető, hiszen a kemoterápia anyag csak kevesebb, mint 10%-a választódik ki a szemben. Ennek ellenére Zalán is, mint a többi kis sorstárs is, kapott kemoterápiát anno 2,5 hónapos korában. Kicsit zsugorodott tőle a daganat, így váltak lehetővé a lézeres és fagyasztásos műtétek, amiken eddig 29 alkalommal esett át. A legutóbbi éppen tavaly decemberben.

Beszéltem már olyannal, akiknek több, mint 1 év tünetmentesség után durvult el annyira a helyzet, hogy végül minden kezelés hiábavaló volt, a kisember elveszítette az egyik szemét. Borzasztó! Ez egy csonkolás! És oda nem lehet egy új szemgolyót növeszteni. 🙁

Sajnos a betegség bármikor kiújulhat, bármikor képződhetnek új daganatos sejtek, illetve bármikor újra aktívvá válhatnak azok a sejtek, amik már műtét során, a lézer által tulajdonképpen el lettek égetve. Így volt ez decemberben is.

És ez a sok műtét és procedúra még mindig sokkal humánusabb megoldás, mint akár egy külső sugárkezelés, hiszen az nem csak a daganatot, hanem a közelben lévő egyéb szöveteket is roncsolja, esetleg maradandó csontosodási problémát okozva, akár örök torzulást. Ne felejtsük el, ezek a kis betegek 1-2 éves gyerekek, akiknek így kell mahd leélni az életüket optimális esetben.

Emellett pedig ott van, hogy mint Zalánnak is, egy génmutáció által az összes testi sejtje hordozza a rossz gént, tehát neki alapból 50% esélye van egy másodlagos (agy, csont, vér) daganat kialakulására 50 éves koráig, illetve ezt a számot még a kapott kemoterápiás kezelés is növeli. Nem beszélve arról, ha netán még sugarat is kapna. Na neeee!Tudjátok ez milyen nagy szám egy anyának? Tudjátok milyen nehéz ezzel együttélni?

Ha Zalán azt mondja, fáj a lába, árgus szemekkel figyelem. Meddig fáj neki, hol fáj pontosan, mennyire viseli meg. Minden apró jelet figyelek, hiszen lehet egy következő katasztrófa előjele. Ha hány, javul-e, mennyit, hogyan, miért… Nem tudom, nem tudhatom, nem láthatok bele, mi történik abban a csöpp kis szervezetében. Így figyelem és hordom, viszem a kontrollokra, kezelésekre.

Ebben nekünk óriási dolog az autó. Ha nem lenne, nem is tudom már mi lenne, hiszen egyre nehezebben találtunk mindig valakit, aki vitt-hozott minket. Igen, az autóra össze kell jönni a pénznek! Muszáj!

Nagyon, de nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki tud segíteni! Aki 100Ft-tot utal, annak is nagyon hálás vagyok a segítségért, mert tudom, sok kicsi sokra megy! Nem szoktam, de ide is kiírom újra a számlaszámot, ne kelljen keresgélni és nagyon-nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!

Unicredit Bank 10918001-00000031-22220000 Pintér Enikő a számlatulajdonos (én). Megjegyzés: “Adomány”

Nemzetközi számlaszám: HU32 1091 8001 0000 0031 2222 0000 IBAN (SWIFT): BACXHUHB

PayPal: enikopinter35@freemail.hu

 


4 thoughts on “2016.02.21.

  1. Szia, utaltam Nektek, és ezúton szeretnék minden jót és kitartást kívánni Nektek, mert tudom, hogy egy anyukának a legnagyobb fájdalom, ha a gyermekének nehéz, és ez nem is kifejezés a Ti esetetekben… 🙁 Remélem, minden rendben lesz, az autóra biztosan összejön a pénz, ne aggódj! 🙂

  2. Szia!
    Valamennyit én is utalok, sokat nem tudok, rokkantnyugdíjas vagyok, de a gyerekért mindent. Figyelemmel kísérem kis életét.
    Biztosan minden rendbe jön,
    ” Bízz és bízva bízzál” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 12 =