2017.04.26/2.

2017.04.26/2.

Tegnap többen írtátok, nem tudjátok elképzelni mit élhetünk át mi, szülők! Őszintén írom, jobban örülnék, ha ezt nem mi élnénk át. Nem negyedszer! Egyáltalán semmi közünk se lenne a gyerekrákhoz. Maximum sajnálkoznánk egy-egy beteg kisgyereken.

Köszönöm nektek, hogy velünk vagytok és próbáljátok megkönnyíteni amit amúgy nem lehet. Nem lehet, mert ezt a kis embert mi hoztuk létre és a szívünk szakad meg érte. Mi vagyunk ott, mikor kimondják ismét ránk az ítéletet és mosolyogva kell fogadni, mert Zalánnak addig van ereje, míg a mi erőnk tart. Mi vagyunk ott, mikor leszáll az éjszaka és ránk szakadnak a gondolatok. Amik még álmunkban is kísértenek, egy percnyi nyugalmat nem hagyva.

Az érzés, ami a szívünket és gyomrunkat egyszerre szorítja össze annyira, hogy még levegőt venni is fáj és elgondolkodunk érdemes-e egyáltalán. Mégis újra és újra levegőt veszünk, mert nem adhatjuk fel, míg ő küzd. És látjuk, hogy nem akarja feladni! Mi se adjuk fel!

Zalán tele van tervekkel. Nagyon várja a szülinapot, a tortát már megrendeltük és reméljük elnyeri a tetszését. Imádja Bob, a mestert és Sam, a tűzoltót. Nagy kedvenc az Umizoomi csapat és a Mancs őrjárat. Zöld papagájt és vörös kiscicát szeretne. Sok autót és puskát. 🙂 

Nem tudjuk még mit adunk neki mi születésnapjára. Megpróbálok írni a balatoni hajósoknak, hátha sikerül elintézni neki egy is hajókázást, amit annyira szeretne. 

Most jött el az élmények ideje! Most kell megmutatnunk neki, hogy az élet milyen szép és mennyi-mennyi csodás élményben lehet része, ha ő is tovább küzd. Vannak elérhetetlen álmok, mint megnézni egy vízesést, pedig annyiszor csodálja a tévében. Vagy a világító halakat. De ezen kívül is rengeteg dolog van, amit még nem látott és tudom, hogy szeretné!

Nézem a lehúnyt kis szemeit és tudom, mögöttük rejtőzik a szörny, ami el akarja venni tőle a világot, a színeket, az életet és tőlünk az ölelő kis karjait. Annyira fáj!

Hiába éljük át már negyedszer, valahogy minden alkalommal belehalunk egy kicsit. Minden alkalom tanít valamit és elvesz egy darabot a reményből.

És látjátok milyen önző vagyok? A saját fájdalmammal foglalkozom, mikor szombaton őt ünnepeljük és azt, hogy eddig kitartott. Egyben megmutatjuk neki, ha velünk marad, ránk mindig számíthat. Akkor is, ha idegesek vagy fáradtak vagyunk. Csak ő maradjon meg nekünk!

Még mondig csak Zalánra tudok gondolni, pedig Andrásnak is születésnapja lesz vasárnap. De még nem tudok ezzel foglalkozni és ettől mégjobban fáj a helyzet amiben vagyunk. András 17 éves lesz és csak annyi kívánsága volt, hogy a fogait szeretné megcsináltatni. Most ismét nemet kell neki mondanom, bármennyire fáj is, hiszen minden fillérre szükségünk lesz. Nem tudjuk ez a harc még meddig fog tartani és így is nem előrelátó módon felvettük a hitelt, ami most rettenetesen nagy hátrány ebben a harcban. 

De Zalán álmát akartuk megvalósítani. Egy saját szobát, autós ággyal, kispolccal, ahol elférnek a járgányok, kisszőnyeggel. Olyan helyet, ami az övé, úgy igazából. Ahol nem kell még 2 másik tesóval és velünk, szüleivel osztozni egy csöpp kis szobán, ahol nem fertőződik meg folyamatosan a tesók által közösségből hazacipelt bacikkal. Ahol nem pereg a falról a penész… 

Mert bár számítanunk kellett volna erre a helyzetre, már kezdtük elhinni, hogy vége, győztünk. De sajnos nem!

Ismét egy küzdelemre készülünk pénteken, amit nem tudunk kinek a javára fog eldőlni. Csak bízni tudunk benne, hogy Zalán kerül ki győztesen. Mi mindent meg fogunk tenni ezért! 

Köszönjük ha segítetek ebben!


2 thoughts on “2017.04.26/2.

  1. Andrásnak, még ingyenes a fogszabályzás.
    18 év alatt jár állami támogatás fogszabályozásra: a készülék árának egy része és maga a kezelés ingyenes. Sajnos nem tudom, hogy az országban hol vannak a TB által támogatott fogszabályozó rendelések, szerintem ezt az OEP tudná megmondani, hívja fel őket.
    Azt tudom, hogy Budapesten a Heim Pál Gyermekkórház Fogszabályozása (Rottenbiller utca) az ország egész területéről fogad gyermekeket.
    Reményeim szerint András is kap tortát. András van még ezenkívül más kívánsága? Mert ha róluk is írna többet, akkor az ő álmuk egy szeletkéje is megvalósulhatna.
    Üdv. Ágnes

    1. Köszönöm, már ennek is utánajártunk, azonban nekünk még így is horribilis. Természetesen lesz Andrásnak is tortája. Vágyai vannak, de ezek már nagyon, túl nagyok a mi pénztárcánkhoz és ha kiírom, újra csak a beszólogatás jön…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 4 =