2017.07.18.

2017.07.18.

Azt hiszem itt az ideje, hogy lezárjuk néhány fejezetet az életünkből és már csak a gyógyulásra koncentráljunk.

Felgyorsultak az események, a héten átkötik a tévét és a klímát is, így nincs már miért maradnunk. Most néhány nagyon húzós nap következik,  aki költözött már az tudja, de utána már nyugalom lesz. Egyelőre félek a költségektől, amik esetleg még felmerülhetnek, mert biztos van olyan dolog, ami még nincs meg és azért nincs meg, mert nem is számítottunk rá, hogy kellene, ezek sajnos majd most fognak kiderülni. De utána végre véget ér az elmúlt rossz év minden fáradsága. 

A költözéssel egyidejűleg néhány emberi kapcsolatunktól is meg szeretnénk szabadulni. És meg is fogunk azoktól, akik nem őszinték hozzánk és a hátunk mögött hazugságokat, esetleg féligazságokat terjesztenek. A falu a modernkori görbe tükör, ezt megtanultunk. 

Ha lezajlik a költözés, szeretnénk kicsit pihenni, kipihenni az elmúlt év minden fáradalmát. Konkrétumot még nem mondhatok, majd ha eljön az ideje… De muszáj egymásra is szánnunk egy kicsit az időből, hogy azt tudjuk adni Zalánnak és a többieknek, amit érdemelnek, amit kell! 

Lassan újra készülünk az újabb utazásra. Igaz, ez csak augusztus legelején esedékes most, de… Erre mindig fel kell készülni. Összekaparni a tartalékokat, visszafogni a gondolatokat, elnyomni az érzéseket. Nem gondolkodni, menni, csinálni,  úgy ahogy 4 éven keresztül ment. Igen, lassan közeledik a 4. évforduló. 

Annyira előttem van annak a napnak minden perce, mintha csak tegnap lett volna. Apa mellékállásban volt, én itthon voltam Zalánnal és a gyerekekkel. Főzni kezdtem volna, de ahogy fordultam, hogy a rizst feltegyem a gázra, megláttam a fehér pupillát. Tudtam, hogy baj van!

Emlészem, hogy… Mindegy! Még pár napot várjatok, most még nem akarok emlékezni. Majd akkor, ha nyugodtan írhatok le mindent úgy, ahogy volt, mikor már nem kell lakatot tenni a számra, mikor már nem lesz megkötve a kezem!

Köszönöm, hogy vagytok nekünk, köszönöm, hogy számíthat rátok Zalán!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − tizenegy =