2018.10.25.

2018.10.25.

Túl van rajta Jázmin. Ő volt a műtéti sorrendben az első. Összesen kb. 1,5 órát töltött a műtőben. Beszéltünk már az operáló doktorral, sajnos többet kellett rajta dolgozni, mint először gondolta, gondoltuk, ráadásul a vérzés sem akar(t) elállni. Ijesztő látvány volt, mikor visszahozták! Még most is az!

Sokkal rosszabb, mint amire számítottunk. 🙁 De már túl van rajta, innentől csak a gyógyulásra koncentrálunk. Enni ma mégnem ehet szegény, ez még egy kihívás. Legkorábban majd csak holnap. De majdcsak lesz valahogy!

Szegényke már sirdogálva ment be a műtőbe is, amíg tudtuk elkísértük. Félt. Mi pedig összetörtünk, mint megannyiszor Zalánnal. A gyereked félelmét, fájdalmát látni, szerintem a legnagyobb kihívás az életben.

Nyeltem vissza a könnyeimet, hiszen a gyerek előtt tilos sírni, csak biztatni és mosolyogni szabad. Nehéz volt! Nagyon! Hiába 11 éves, mégis csak egy gyerek.

Az a 1,5 óra pedig… Nem tudom! Hihetetlen! Mikor visszahozták, kicsit véresen, az ajka bedagadva az intubálástól vagy nem tudom mitől… Folyt ki egy kis vér is a száján… Infúzióval, kitamponálva… Megijedtem. Pedig annyi műtéten vagyunk túl! Annyi altatáson! De nem, ezt nem lehet megszokni.

Amíg várod, hogy ébredjen, hallgatod, hogy lélegzik-e, hallod, hogy hörög, hosszan… Vajon miért? Vesz-e újra levegőt… Miközben segítenél, de nem tudsz! Nem akarsz aggódni, mert annyi nővér sürög-forog, jó kezekben van… De nem tudsz nem aggódni! Mikor bármit megadnál, csak jobb legyen, ne legyen fájdalma. De van! Kérdezem mennyire fáj… Nagyon! De kérdeznem se kellett volna, látom rajta. Az arcán, a szemén…

Mikor ígérsz bármit! Csak elhiggye, hogy 5 perc múlva jobb lesz. Vagy csak egy pillantra is. Mit kérsz? Mit szeretnél? Hol fogjam? Símogassalak? De semmi! Fáj! Igen! Megígértem a hatalmas csillámpónit! Csak egy kis örömöt lássak a fájdalom helyett.

Holnap jobb lesz! De milyen messze van még, ha mát túl kell élni!


4 thoughts on “2018.10.25.

  1. Üdv. Drága anyuka és apuka kitartást. Tudom nehéz ennyi minden után, de muszáj, nincs más választás. Házimunka gyógyulni meg hamar. Puszi az egész családnak.🌹💐💟

  2. Üdv. Drága anyuka és apuka kitartást. Tudom nehéz ennyi minden után, de muszáj, nincs más választás. Jazminka gyógyuljon meg hamar. Puszi az egész családnak.🌹💐💟

  3. Jázminnak üzenjük, hogy óráról-órára jobb lesz és végre túlesett a műtéten, a legfélelmetesebb dolgon.
    Gyors felépülést, Jázmin!

    1. Köszönjük szépen! Az óráról órára sajnos nem jött össze, mert komplikáció lépett fel a műtét után, de már gyönyörűen alakul minden. Ma már hazajöhettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − egy =