2019.02.23.

2019.02.23.

Huh!

Annyira kettős érzések vannak bennem! Egyrészt Zalán tegnap hiperszuper ügyes volt. A szemcseppek megviselték, mint mindig, de ez már “szokványos”. Annyira gyorsan zajlottak az események, hogy kapkodtuk a fejünket. A nyugtatót és előzetes fájdalomcsillapítót követően Zalán igen gyorsan a műtőben volt. Szegényem sírva kérte, hogy kísérjem be, de nem tehettem. 🙁 Összesen 40 percet töltött benn és már szokásosan nagy sírás jelezte a jöttét.

A műtő ajtajában vettem át. Hadakozott, még nem volt magánál. Ahogy leültem vele, elaludt a karomban. Nagyon sokáig aludt, aminek örültünk, hiszen addig sem érezte a fájdalmat. Azt láttuk az átlátszó kagylón át, hogy nagyon bedagadt a kis szeme, de erre számítottunk is. Hiszen a fagyasztás egy valamivel nagyobb, intenzívebb beavatkozás. Ezáltal sajnos a fájdalma is lényegesen nagyobb.

Miután felébredt és ivott, majd evett is, próbáltuk rábírni, hogy nyissa ki a szemét. Természetesen nem akarta és egészen addig, míg haza nem értünk, nem is nyitotta ki.

Mivel délután Csenge farsangja volt, a nagy kérdés az volt, hogy ki maradjon otthon vele. Csakhogy ő nem akart itthon maradni! Így inkább kinyitotta a szemét, csak hogy eljöhessen. 🙂 Fájdalomcsillapítóval felfegyverkezve mentünk el együtt a farsangra, amit nagyon élvezett. Még az iskolások közé is beâllt táncolni.

Este persze már nyűgös volt, mégis viszonylag nyugodtan telt az éjszaka. Reggel nagyon sírt ébredéskor, hiszen bedagadt és beragadt a szeme. Miután kimostam neki sem akarta kinyitni, a szemcseppnél pedig oltári sírás volt. De amit muszáj, azt muszáj! Tegnap is, ma is tettünk jeget a szeméhez, az mondja az jó neki. Most kaptam tippet, hogy van valami kozmetikai jégzselés szemüveg, azt igyekszem holnap beszerezni neki.

Jelenleg elvan, játszik a lányokkal. Szigorúan napszemüvegben, a lakás pedig elsötétítve! Folyamatosan kapja a fájdalomcsillapítót és igyekszünk elterelni a gondolatait a fájdalmáról.

A képet kitéve kaptunk olyan kommentet, a hajam égnek áll! Nem tudom egyesek mit képzelnek magukról, de jó lenne ha moderálnák magukat és nem nekem kellene! Szögezzük le!

A képet nem azért tettem ki, hogy sok pénzt lehúzzak az emberekről! Nem tudom ezt melyik kép hátterében vagy előterében látta az illető! Azért tettem ki, mert 1 kép beszédesebb a jelenlegi helyzetről, mint ezer szó. Azért tettem ki, hogy egyesek kirántsák a fejüket a homokból, akik vígan hangoztatják, nem halálos betegség, miért nagyoljuk el, stb… Szerintem pont ők nézik le ezeket a gyerekeket, akik nem ismerik el, milyen iszonyatos fájdalmakat kell megélniük!

Menjünk el dolgozni, ne kéregessünk! Jelentem, dolgozunk, mindketten. Én itthon vasalok bérbe zsebkendőket, ha eljönne meg is nézhetné. Apa pedig a mentőzés mellett egy ács mellett segédmunkás. Heti 1 napot tölt itthon! Ennyit sem szabad???

Viszont a benzin, mivel hetente mentünk Pestre az utóbbi hónapban, nekünk sincs ingyen, sem kedvezményesen a benzinkúton. Ahogy a parkolást és a többi költséget is ugyanúgy ki kell fizetnünk. Még mielőtt kitalálná valaki, igen, az OEP továbbra is 21ft/km-t fizet a legrövidebb tömegközlekedési eszköz nyomvonalát figyelembe vége szigorúan településhatártól településhatárig és szigorúan a 4 pecsétes papír leadásától számított 21. napon, tehát jelen esetben 7 (!!!) utat kell megfinanszírozni előre, mire kifizetnek utankénk 4 ezer ft-ot!

Igen, mindenkinek vannak számlái. Sajnos nekünk is! De azt nem hiszem, hogy mindenki annyit költ gyógyszerre, vitaminra, diétás ételre, mint mi. Persze ha arr teszek fel képet, akkor azért vagyok rossz! Be lehet fejezni! Unalmas!

És igen, ki kellene rántani a fejeket a homokból és észre kellene venni a rosszindulatot is, ami közvetve Zalán felé is sugárzik.


2 thoughts on “2019.02.23.

  1. Köszi a beszámolót! Hidd el a csöndes többség szurkol Zalánnak, ne törődj a károgókkal! Kell a nyugalmad és az energiád most nagyon. Szeretettel: Julika

  2. Kedves Enikő!
    Nagyon egyetértek veled, sajnos ilyen gyűlölködővé lettünk és élhetetlen az országunk. Tudom, könnyű írni, hogy ne foglalkozzatok vele, van éppen elég bajotok, problémátok. De azért próbálj meg elfordulni a negatív hozzászólásoktól és ne reagálj rá. Valószínű a gonosz, gáncsoskodókat jobban sérti, ha nem válaszolsz nekik. Zalánnak szorítunk! Sok szép napot és hozzá nagyon jó időt kívánok: Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc + 11 =