2020.03.28.

2020.03.28.

Legszívesebben azt mondanám, hogy rohannak a napok, de ezt egyből megneszelnétek, hogy nem igaz. 😀 Csak cammognak!

Ahogy mindenkinek, nekünk is nehéz a bezártság, akkor is, ha van kertünk, ahova ki tudnak menni a gyerekek.

Az első húzós hetet leszámítva viszonylag belerázódtunk a digitális oktatásba akkor is, ha Zalán egyéni tanrendet követ, ami a kiesett 2 hónap (az intenzív kezelés ideje) miatt elég feszített tempót követel. Sokszor morgolódik, sokszor dacoskodik, de a nagyobbak is, hiszen mindenkinek szokatlan a helyzet!

Természetesen amennyire csak lehet (leginkább teljesen) betartjuk a vírus miatt hozott kényszerintézkedéseket, szinte ki se mozdulunk, csak ha nagyon muszáj. Nálunk nehezíti a helyzetet, hogy a faluban nem tudunk kártyával fizetni, tehát vagy ATM automata miatt kell utaznunk, vagy azért, hogy máshol (leginkább olcsóbban) vásárolhassunk be. Ezt is a minimumra szorítottuk.

Az emelkedő árak most mindenkit földre kényszerítenek, minket is sajnos, ezért szerencsére még időben beszereztük a legszükségesebb vetőmagokat (sajnos nem akkora a kertünk, amekkorát szeretnénk) és mindkét tojáskeltetőt teleraktuk. Ez most a muszáj helyzet! 🙁 A vírus okozta gazdasági válságot valószínűleg az is meg fogja érezni, aki eddig nem érezte. 🙁 De hogy a kisemberekkel mi lesz… 🙁

Sokan biztattok minket, vigyázzunk magunkra! Köszönjük szépen, nagyon igyekszünk. A drága fertőtlenítőszerünk nagyon fogytán van és sajnos már nem is gyártják, de majd erre is kitalálunk valamit! Szerencsére kézfertőtlenítőnk maradt a nyári kemós időszakból! Szájmaszkot nem sikerült vennünk, pedig Zalànnak (ha megyünk kontrollra) és apának nagyon kellene. Igen, kellene, mert… A valódi helyzetről nem mondhatok én se semmit, mindenki képzelje el, hogy van vagy nincs védőfelszerelés. 🙁

Magunk miatt nem félek, annak ellenére sem, hogy magas vérnyomásos és asztmás vagyok, Jázmin pedig születése óta immungyenge. De Zalánt nagyon féltem! Apa pedig most ha akarna se mondhatna fel, de ahogy eddig sem, most sem fordult ez meg a fejében. 18 éve mentőzik, látott már sok szörnyűséget, de most ő is aggódik. Nem tudni mi lesz, hogy lesz! Ezért mi is csak annyit kérünk mindenkitől, vigyázzatok magatokra!

(Igyekszem gyakrabban írni, de…)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 − 8 =