2020.04.25.

2020.04.25.

Pontosan 3 éve kezdődött a mai napig tartó nagy csatánk az utolsó (vagy annak hitt) daganat ellen. Pontosan ennyi idő telt el az ítélet óta!

Hogy mennyi minden fért bele? Rengeteg műtét, kemó, megint műtét, Svájc, ahol ismét, immár 3 féle kemoterápia és műtétek sokasága volt.

Ennyi idő alatt egy kisbaba megtanul enni, járni, beszélni… Hatalmas időszak! És ez csak az útunk kevesebb, mint fele…

Nem, még mindig nem tudtam magam összevakarni. Még mindig ugyanúgy fáj minden. Még mindig nem látom az alagút végét, de még a közepét sem, hogy lenne valami kicsi menekülőút. Már nem érdekel, mit fizetek be vagy mit nem, egyszerűen energiám nincs rá, hogy egyedül mindig minden élén álljon.

Imádom a gyerekeimet és tudom, hogy azért kell erősnek lennem, mert értük élnem kell. Hiszen Zalán kicsi, Csenge is. Jázmin rengeteget segít, András pedig András. Őt ismerni kell, bár sokan úgy se értik. Ő tipikusan az az ember, akitől nem fogsz hazugságot hallani, akkor is a szemedbe mondja az igazságot ha fáj. Sokszor támaszkodom a megérzéseire, leginkább azért, mert ő félig-meddig kívülről másképp látja a dolgokat, mint én.

Szegény Jázminnak lenne talán most a legnagyobb szüksége rám. Ő amúgy is rettenetesen anyás. És nem tudok most teljes szívvel-lélekkel vele lenni, mert nekem is fáj. A düh, tehetetlenség és az értelmetlenség tombol bennem.

Egyszerűen nem megy, hogy felálljak és ahogy oly sok éven keresztül, a gödör legmélyén egyszer csak összeszedjem magam és újra élet költözzön belém.

Rengeteget sírok és kilátástalannak látok mindent. Miért ilyen rohadt nehéz ez az élet?

Ahogy régen az ellenségem volt az éjszaka, mikor órák hosszat gugliztam újabbnál újabb kutatási anyagok után, most úgy lett a barátom. Legalább amíg alszom, elfelejtem, hogy mi vesz körül. Illetve, hogy mi nem. Elképesztő mélységeket képes az élet akkor megnyitni, mikor nem számít rá az ember! Horror, komolyan!

Csak köszönni tudom annak, aki gondol ránk a mostani zűrzavaros időszakban is. Egy kis energiát küldjetek, kérlek! Fel akarok állni! De még nem megy!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − három =