Hogy lehet kisemmizni a kisembert…

Hogy lehet kisemmizni a kisembert…

Történt, hogy 2009-ben másodmagunkkal pályáztunk egy önkormányzati albérletre Győrasszonyfán. Mivel aztán pár héttel később kiderült, hogy Csenge úton van hozzánk, így mi kaptuk a nagyobb lakást, a másik család a kisebbet.

Mindez egy képviselőtestületi ülés keretében zajlott le, ahol megállapodtunk, hogy az önkormányzat nem kér kauciót, cserébe viszont az erősen lelakott állagú lakást felújítjuk, lakhatóvá tesszük. Ez meg is történt, amit hirtelen tudtunk, megcsináltunk. Újravakoltuk az embermagasságban málló falakat, kifestettünk, szegényesen, de lakható lett a lakás. Az akkori megállapodás szerint a felújítás költségeit (akkor 50 ezer ft-ban állapodtunk meg) később lelakhatjuk. Nemsokára kezdődtek is a problémák, mert a polgármester hirtelen már nem úgy emlékezett a dolgokra ahogy volt, az akkor készült jegyzőkönyvet sem adta ki a mai napig sem…

De ez most mellékes is! Mikor Zalán beteg lett és a sebtében felújított, de sajnos továbbra is csurom penészes lakást számára is élhetővé kellett szó szerint varázsolni, a polgármester szóban igencsak készségesnek bizonyult. Anyós és férjem mentek hozzá és megállapodtak a szükséges munkák elvégzésében, amiről a polgármester papírt ígért, ami természetesen azóta sem érkezett meg! Tudott a felújításról, hiszen később járt is nálunk, illetve mi is képekkel, számlákkal tudjuk igazolni az értéknövelő beruházásokat.

Mikor 2017-ben sikerült elköltöznünk, akkor jött a feketeleves. Természetesen semmit sem ismert el, semmit sem vallott be, igencsak szelektív memóriával mindent letagadott. Többek között azt is, hogy anno a lakást egy életvészelyes 50 l-es bojlerrel adta át, ami mellé később a saját tulajdonú bojlerünk került, mert 50 l melegvíz nem volt elegendő egy 6 tagú családnak. Erről is megvan a számlánk.

No, ő ezt a bojlert is felszámította tartozásnak, ahogy a beköltözéskor anyóstól kapott lámpákat is.

De többek között azt is állítja, hogy leszereltük és eltulajdonítottuk a gázkonvektor(oka)t. Ami egy merő hülyeség! Itt haljak meg ebben a pillanatban, ha bármit elhoztunk onnan, ami nem a miénk. Felszámolt olyan dolgokat, mint pl. egy db villanykacsoló, amit akkor vettek a villanyszerelők, mikor a kigyulladt villanyvezeték után cserélték a lakás teljes villamos hálózatát, stb… Tehát magyarul megmondva, kreált egy szép nagy számlát nekünk. Természetesen továbbra sem ismerve el a mi költségeinket, erre hiába kértük!

Mert kértük!

Ahogy a fenti levélben olvashatjátok, rendőri közreműködéssel törette fel az ajtót, ahelyett, hogy átvette volna a megbeszélt időben a lakáskulcsokat, stb…

Ezután egy hosszú levelezés kezdődött az ügyvédjével, aki nem mellesleg Borkai Zsolt ügyvédje is, hozzá köthető pár offshore cég, stb… Majd valahogy egy kecskeméti közjegyző küldött levelet, aminek ellentmondtunk, de az a válasz jött, hogy értelmezhetetlen, nem peresedett. Helyette egy budapesti közjegyzőtől kaptunk papírt, majd mikor párom felhívta, annyit mondtak, hogy küldenek csekket, amit fizessünk be. Be is fizettük másnap, ahogy ideért a csekk. 

Majd vártunk, hogy előrébb lépjünk, de nem jött levél egészen 2 héttel ezelőttig, mikor arra hovazkozva, hogy ezt az eljárási díjat nem fizettük meg, továbbadja végrehajtónak a dolgot. Üjra telefon, azt mondták 15 napon belül megfellebezhetjük. Erre azon a napon (10.nap), hogy a levelet adtuk volna fel, jött már egy győri végrehajtótól a végrehajtás, kocsi lefoglalásáról a végzés.

Ma voltunk az ügyvédnél, aki kerek perec megmondta, hogy mi is hibáztunk, mert valahogy elsiklottunk a fizetési meghagyás felett. Megmondom őszintén, minden papírt összeszedtem, minden papír megvan, az nincs! Viszont mivel túlléptük a 15 napot, ki kell fizetnünk akkor is, ha a követelés nem jogos. Mert az ügyvéd szerint ha nem lépjük túl a 15 napot, úgy megnyertül volna a pert, mint a sicc. Így viszont úgy kell kifizetnünk most már másodszor azt amit nem is kellene, hogy kedves polgi röhög a markában. Vagy viszik az autót, lakást, mindent… Ami magában nonszensz!

Visszatérve az ügyvéddel folytatott konzultációnkra, azt is elmondta, nem hiába nem válaszoltak semmi levelünkre, ezzel húzva az időt, hogy kicsússzunk a hátáridőből. Hát, így jártunk! Most aztán futhatunk a pénzünk után úgy, hogy még azt is ki kell fizetnünk, amit mi vettünk! 🙁  Ne haragudjatok, leültem teljesen. 🙁 Fogalmam sincs hogy lesz!

Persze, lehet kérni részletfizetést, amit hamar gyorsan meg is kértünk. A végrehajtó egyelőre 2 éves részletfizetést engedélyezett, de mondta, hogy ne is álmodjunk arról, hogy a polgi belemegy a 2 év, havi 30 ezer Ft-os részletbe. Maximum az 1 évbe! De… Nyugtával dícsérjül a napot.

Fogalmam sincs most hogy lesz! Nincs sok választásunk, fizetnünk kell! Hogy miből, azt nem tudjuk. De ha nem fizetünk, viszik az autót, árverezik vele együtt a házat. No, remek napok elé nézünk! Szóval…

Jól jegyezzétek meg a hely nevét! GYŐRASSZONYFA

Ide ne költözzön senki, mert nem segítséget nem kap, hanem még el is gáncsolják! 2019-ben, a családok évében! Kommentet továbbra se kérek!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy − 14 =