2016.09.24.

2016.09.24.

Érdekes,  néha mennyire valószínűtlenül nyer értelmet egy-egy találkozás. Mennyire pontosan kerülnek helyükre a dolgok. Nem hiszek a véletlenekben, ezt többször megírtam. És nem azért, mert így kényelmesebb. 

Mióta Zalán beteg lett másképp látom a dolgokat. No nem egyből a betegséggel jött ez a tulajdonság, hanem szépen idővel kialakult. Meghallgattam és próbáltam megérteni hasonló helyzetben lévő szülőket és sokszor ijesztően ismerős gondolatokat fogalmaztak meg, melyek további merengésre késztettek. Ez így alakult ki szép lassan. Nem csak úgy élem az amúgy nem egyszerű életünket, hanem mindenben próbálok összefüggést keresni és sokszor, legtöbbször találok is. Ha netán nem, azt pedig tudom, azért van, mert később fog értelmet nyerni.

Hogy miért írom ezt? Nézzétek meg ezt a képet!

Akit dolgozni láttok, egy olyan ember, akinek bár sokszor csak tanáccsal tudtunk, de ha lehetőségünk volt, másképp is segítettünk. Volt olyan hónap, mikor a két család együtt szenvedte végig az utolsó pár hetet. Mikor mindenki legyintett rájuk, akkor mi voltunk azok, akik mellettük álltunk. És NEM bántuk meg! Ők helyrejöttek és azóta ha kell, ők állnak mellettünk, szinte egyedüliként a faluban. 

Mint látjátok, nekifogtunk megmenteni a teraszt. A fiúk dolgoznak, igaz nem széppé, hanem tartósabbá varázsolják a házat, ami még szétesőben van. Falaznak, vésnek, áthidalót tesznek be, hogy ne szakadjon le a terasz és ne kerüljön még többe a felújítás.

Tudjuk,  hogy ez azért van, hogy egyszer szép legyen és Zalánnak megfelelő. Zalán az első,  az élete, egészsége körül forog minden. Nemcsak a fő csapásvonalat adta meg az életünknek, hanem minden apróságban is rá kell tekintettel lennünk. És mi igyekszünk mindent elkövetni, hogy neki jó legyen.

Ezért készül a ház is. Imádja! Minden megvan itt, ami a mostani lakásunkból hiányzik. Tér, saját szoba, igazi otthon. És a miénk! Bár még nem 100%-ban, de több, mint 3/4-ben! Tudjuk, most a szarból (elnézést!) kell várat építenünk, de! MEGLESZ! Meg kell lennie!

Van egy kedves segítőnk, akit bár soha nem láttunk, nem találkoztunk,  nagy hatást gyakorol rám/ránk. Mikor elcsüggedek, sokszor kapom tőle az alábbi képet.

És én hiszek! Hiszem, hogy sikerülni fog! Mert egyszerűen másképp nem történhet. Ugyanúgy hiszek benne, mint Zalán gyógyulásában. Az első pillanattól csak ezt szeretném. Hiszek benne, meg tudjuk csinálni!  Zalán hisz bennünk, nem okozhatunk neki sem csalódást. 🙂 Nem is fogunk, igaz? 🙂

Ezért is hívlak titeket, mindenkit segítségül. Látjátok, nem csüggedhetünk, nem fáradhatunk, tennünk kell a dolgunkat, hogy valóra válhasson a mi álmunk, ami Zalán álma. Emlékeztek? A saját szoba, kisautós polccal. 🙂 Ugye ti is azt gondoljátok, képesek vagyunk rá?

Nemsokára összeáll az immár teljes lista, már csak a fűtésszerelő pontos árajánlatára várunk. Addig nem szívesen tenném közzé, hiszen nem akarom menet közben bővíteni. Arra kérlek titeket, hogy lehetőség szerint segítsetek minket. Vállakozás, cég is segíthet anyagilag is, illetve építőanyaggal, hozzávalókkal és adóigazolással, melyet a velünk kapcsolatban álló alapítvány állít ki, az adóalap csökkenthető. Magánszemélyektől is szívesen vesszük a támogatást és mint látjátok, mindent igyekszünk dokumentálni. Nem csak azért, hogy ti lássátok, azért is, mert minket is gyönyörködtet, a lelkünket símogatja, hogy haladunk.

Hogy mivel segíthettek? Bármivel. Nekünk segítség egy villanykapcsoló, egy ajtókilincs is. Ha konyhaszekrényetek, komódotok, bármitek van, ami nektek felesleges, kérlek írjatok és mi szívesen fogadjuk. Hamarosan a listát is közzéteszem, hátha…

Hiszen ti se véletlenül cseppentetek a mi életünkbe! Nem véletlenül,  de köszönjük, hogy itt vagytok és segítetek!


One thought on “2016.09.24.

  1. Az életben semmi sem történik véletlenül. Sem emberek, sem pedig események nem bukkannak fel ok nélkül az életünkben. Kapcsolataink alakulásának és fejlődésének semmi köze a szerencséhez. Minden azért történik, mert erő hat rá. Ez az erő mindenkit összeköt. Ez dönti el, megtaláljuk-e magunkat vagy sem. Ez határozza meg, mit érzünk, és hogyan viselkedünk. Ha megértjük ezt az erőt, és tudatosan alkalmazzuk, pontosan azokat az embereket és eseményeket vonzzuk be az életünkbe, akikre és amelyekre mindig is vágytunk.
    (Ruediger Schache)

    Sikerülni fog, csak hinni kell benne! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − hat =