2017.11.02.

2017.11.02.

Ahogy egyre több embert ismerünk meg itt és egyre többet tudunk az itteni világból, egyre keserűbbnek tűnik az otthoni életünk.

Nagyjából ismerjük az itteni és az otthoni árakat és bizony sokszor leesik az állunk! Itt vannak olyan dolgok, ruha, játék,stb ami még forintra átszámítva is megéri. De ha belegondolunk az itteni és az otthoni fizetés különbségébe… Tegnap konkrétan kinevettek, mikor mondtuk, apa mennyi fizetést kap! Mikor pedig elárultam mennyit keresek én a vasalással, döbbenetes csend állt be!

Tegnap két szuper csajszi volt a pártfogónk a mesevilágban. Talán tőlük tudtunk meg eddig a legtöbb mindent. A nap sajnos villámgyorsan telt el és még én is jókat nevettem, pedig aki ismer, az tudja, szinte soha nem nevetek. Ugyanis tudom, hogy ha elengedem magam, rossz jön utána. Így soha nem szoktam nevetni. Vagy ahogy apa mondja, besavanyodtam. Én azt mondom, belefásultam.

De Zalán és Csenge meg Jázmin is annyira megszerette Timit és Anitát, hogy még mi is csodálkoztunk rajta. Ma Ágival voltunk, akit Zalán zárt legjobban a szívébe. Ahogy ő fogalmazott az előbb, “olyan rendes volt”. Mindhárom gyerek kapott játékot is, aminek nagyon örültek. Külön öröm volt ez a lányoknak, hiszen potom pénzért kaptak olyan intelligens gyurmát, amilyet otthon hiába vadásztunk!

Itt annyira más minden! Ha a kajánál maradunk, még a szőlőnek is más az íze. Az almaléből pedig hiányzik a savasság! 🙂

Itt nem láttam leszegett fejű embert. Mindenki barátságos, közvetlen és mosolyog. Nem baj, ha a gyerek hisztizik a boltba, csak mosolyognak rá. Bármit megtehetnek. Nem baj, ha nem értjük egymást, kézzel-lábbal mutogatva is de kiszolgálnak. Itt nincs szerintem depresszió sem. Teljesen más kultúra. Nagyon tetszik. De nem csak nekem, mindenkinek.

Zalán reggel azt mondta, ő nem akar innen hazamenni. András (fél év múlva 18 lesz) a kitelepedést fontolgatja. És mennyire jól látja a helyzetet!

Tudjátok, ez egy valóra vált álom. Delfinekkel a tengerben, pálmafákkal, felettünk repülő zöld papagájokkal. És milyen furcsa az élet! Emlékeztek Zalán nem is olyan régi kívánságára? Lapozzatok vissza, ha nem! No?

Zöld papagáj! Mennyire összevág minden! Mióta Zalán beteg, tudom, hogy nincsenek véletlenek, de mégis meglepődök. Ennyi dolog véletlenül nem vághat egybe! Még keresem a kirakós darabját, mert valami még nem egyértelmű, de azt hiszem, ez az a hely, amit Zalán megálmodott. És ez nem véletlen, mert az NINCS!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 + 1 =