2020.12.30.

2020.12.30.

Így, az év utolsó napjaiban eszembe jut, hogy mennyi minden történt az utóbbi pár hónapban. Milyen messziről indultunk, mennyire sodort magával az élet és milyen úton jutottunk addig a pontig, ahol most vagyunk.

Tavaly ilyenkor semmi se volt biztos. Érdekes módon, akármekkora kakiban is ücsörögtünk, akármennyire is nem volt biztos, hogy mi lesz Zalán betegségének kimenete, egy pillanatig nem gondoltam bele abba, hogy mekkora nagy a baj. Csak most, utólag látom és gondolkodom el rajta, hogy akár el is veszíthettük volna a harcot.

De nem veszítettünk! Nyertünk! Ha mást nem, időd, lehetőséget. Igaz, ennek ára volt, nem is kicsi. 🙁

Ha egyben kellene értékelnem a 2020-as évet, mondjuk egy 10-es skálán, semmiképpen sem adnék többet 2-nél. De ez a kettes is úgy kettes, hogy a vesszőfutásunk már 2019-ben elkezdődött.

Talán emlékeztek, műtétek, újabb kemók, majd még nagyobb bajjal szembesülni. És folytatódott 2020-ban. Műtétek, kezelések, utazások, hogy csak a legeslegfontosabb dolgokat emeljem ki. Aztán jött a megnyugvás, mikor végre elhihettem, hogy bármi is volt, bárhogy is volt, de megnyertük. Aztán mégsem!

Sokszor mondtam, illetve írtam, hogy mivel Zalán sajnos genetikailag hordozza az őt megbetegítő rossz gént, ezért sajnos nem lehetünk soha biztos semmiben. És mégis elhittem, hogy egyszer győzhetünk, hiszen olyan sokan mondtàtok. Ez nem könnyű, hiszen mire az ember megnyugszik, gyakorlatilag újabb kör jön. Az idő pedig telik. Ennek ellenére szeretném azt hinni, hogy egyszer ránk is vár valami jó!

Hogy mit várok 2021-től? Szerintem semmit! Ha egy icipicit is jobb lesz, mint a 2020-as év, én már azzal elégedett leszek. Nem merek olyat kérni, hogy Zalán legyen tünetmentes. Nem merek olyat kérni, hogy ne romoljon el semmi olyan, amit nem tudok megcsináltatni. Olyat se merek kérni, hogy a családomban minden rendben legyen. Nem merek biztos munkahelyet kívánni ebben a bizonytalan világban akkor sem, ha most biztosnak tűnik a munkám és a munkahelyem.

Rengeteg a kérdés! Nemrég beszéltem valakivel, aki úgy fogalmazott, hogy 2020-ban valami rettenetesen rossz uralkodik a világban. Nem tudom, hogy 2021-ben jó jön-e. Egyet kérek csak! Ennél rosszabb már ne legyen! A többit meg valahogy kibírjuk! Ha nem írnék netán holnap, akkor boldog új évet kívánok Zalán nevében is mindenkinek és kérem, ha szeretnétek és szükség lesz rá, tartsatok velünk 2021-ben is! ♥️


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 + tíz =