2020.06.03.

2020.06.03.

A múltkori budapesti kontroll után a svájci kezelőorvosunk úgy döntött, hogy szükség lenne egy altatásos, azaz részletesebb vizsgálatra is. Hogy ez azért kell, mert biztos akar lenni a dologban, vagy mert nem volt egyértelmű a magyar éber állapotban történő vizsgálat eredménye, ezt nem tudjuk, erről nem kaptunk tájékoztatást. Csak annyit, hogy prof. Munier altatásos vizsgálatot kér.

Így holnap és holnapután is utaznunk kell. Holnap egy Covid-19 PCR tesztet kell végeztetni Zalánon, pénteken pedig lesz az altatásos vizsgálat akkor, ha negatív lesz a teszt. De hát miért is ne lenne negatív.

Lassan közeledik az év vége, legalább is iskola szempontjából és Zalánon egyre jobban érezni, hogy fáradt. Már nincs kedve leckét írni. Szerencsére már csak 1 hét! Igaz, a kis elsősök kaptak nyárra is leckét, egy egész munkatankönyvet kell megoldaniuk a nyár folyamán.

Lehetséges, hogy néhányotokban felmerül a kérdés, hogy ha most meg tudja nézni a magyar kezelőorvos, akkor miért van szükség a külföldi kontrollokra.

Ennek egy nagyon nyomós érve van a sok apróbb mellett, melyekre nem térnék ki. A legerősebb indok erre, hogy Zalánnak olyan ritka típusú retinoblastomája van, amilyet itthon még nem láttak, így kezelni se tudják megfelelően. Nem csak azért, mert az első szegmentumot is érintette már a daganat, hanem azért mert az infiltráló típusú retinoblastomát itthon nem tudják megfelelően kezelni. Természetes emellett van több különböző indok is, de ez a legfontosabb.

Mivel a határok még mindig zárva vannak és túl nagyon kockáztatnánk akkor, ha valamilyen szinten nem nézetnénk meg mi a helyzet, illetve most úgy tűnik, hogy a magyar és a svájci kezelőorvosok megfelelően (a géppark adottsága miatt csak egy szintig) együtt tud működni, a vírus okozta vészhelyzet végéig ezt az utat kell követnünk. Természetes ez nem könnyű. De most ez van!

Kérlek szorítsatok Zalánnak holnap és pénteken is! Valamiért azt érzem, megint szükség lesz rá, de nagyon bízom benne, hogy jóirányba fogok csalódni! 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × négy =