2020.12.11.

2020.12.11.

A tegnapra betervezett mézeskalács sütés sajnos elmaradt. 🙁 Helyette szerelés következetett.

Direkt nem írtam ki az utóbbi időben, mert senkit sem akartam keseríteni vele, hogy mennyire rámjár a rúd, a közeli barátok úgyis tudtak róla. Most is csak tapasztalat szintjén írom le, hogy mindig van lejjebb.

Szóval még a karantén idején egyszer csak nem volt melegvíz a bojlerban. No, mivel ugye karantén ideje alatt szerelőt hívni sem lehet, hát, házibarkács módszerrel nekiestünk. Úgy tűnt működik is a dolog, nem is volt semmi gond. Míg úgy 2-3 héttel ezelőtt fel nem tűnt, hogy a bojler csöpög alul. Hát ok, meghúztuk az alaplapon a csavarokat, biztos tömítetlenség. Abba is maradt a csöpögés.

Másnap reggelre a melegvíz helyén forró gőz volt. 🤔 Gyorsan lekapcsoltam a villanyórát, még mielőtt valami baj lesz. Telefon a szerelőnek (nem ért rá, távol dolgozott, 1 héten belül nem tud jönni). No mondom szuper! Vegyük végig mi romolhatott el. Kattan a hőfokszabályzó? Nem! Csöpög a biztonsági szelep? Nem! Ok, ez a kettő kuka… Csakhogy a biztonsági szelephez vízszerelő kell(ene), nem villany. 🤔

No hát kaptam magam, futottam Pannonhalmára alkatrészért. Szerencsém volt viszonylag, hiszen ez egy 1000 éves Hajdú bojler (minimum 20), így még viszonylag olcsó volt az alkatrész. Kellett egy új hőfokszabályzó, meg egy új biztonsági szelep. Mikor elmondtam az üzletben, hogy milyen tüneteket produkál a bojler, akkor mondták, hogy bizony a korlátozó is tönkre mehetett, ha nem oldott ki magától a bojler. No, akkor olyat is vettem, plusz ugye mivel szét kellett szedni az egész bojlert, kellettek új tömítések. Alaplaphoz, illetve fűtőszálhoz. Így kompletten fizettem 8000ft-ot. És következett a dolog nehezebbik része, a szerelés.

Mivel anyagilag valahol a sehol és a béka segge alatt között ingadoztam, csináld magad módszer következett.

Nem volt kispályás mindent megoldani szaktudás nélkül és mikor a biztonsági szelep MELLETT még másnap is csöpögött a víz, csak imádkozni tudtam, hogy a tömítésül használt kóc betömörödik. Megtörtént szerencsére, ma már nem csöpög. No, nagynehezen összeállt a bojler. Kihúzom, bedugom módszerrel kötöttük be arra az időre, míg a szerelő ide nem ér, hogy ha netán megint elforrna, akkor ne robbanjunk fel.

Másnapra megadta magát a mosógép. 🤔 Elindult a program, felszívta a vizet, majd 2 kattanás és semmi. Dob nem pörög. 🤔 Kijön a szerelő, szénkefe. Kicseréli. Majd pár nap használat után a mosógép furcsa hangot ad, leállítom, biztos ami biztos. Kiesett az egyik dobborda, a csavarja pedig beleesett a dobba. 🤔 Ok, akkor mosógépet per pillanat hanyagoljuk, lesz ami lesz, megvárjuk a szerelőt.

Következő nap elkezd csöpögni a mosdó alatt a csap. Ismét csináld magad módszer, melegvíz elzár, mert akkor jobban csöpög. Pár napig működik hidegvízzel, majd már akkor is folyik a mosdó aljából. 🤔 No ez a tegnapi nap.

Este végre ideért a szerelő. Bojlert megnézi, szigeteli, visszaköti, jó munka szaktudás nélkül, helyrehozza (2000Ft a szerelés). Szuper, nagyon szeretem ezt a szerelőt, olcsón és precízen dolgozik! Van melegvíz! Mosdóba új csap kell (10.990Ft), ok. 🤔 Mosógép… Kikeresi a katalógusból, dobborda 2db (3-5000ft/db) és szimering, mert teljesen szét kell szedni. 🙁 Sacc/kb-ra 20.000-re tippeli a mutatványt. 🤔 Remek. Este 3/4 8 van, inkább feküdjünk, ma már nem sütünk. 🙁

Szóval marad a mai tanulás utánra. 🙈 Ha addig nem megy tönkre semmi. 🙂 Talán már nem!

Zalán végre nagynehezen megértette a kétjegyű számok összeadását, kivonását, Csenge leragadt a felszín számításnál, Jázmin elveszett a 20. századi történelmben, András ma vizsgázik jogból. 🤞

A héten el akartam küldeni a lányokat suliba, de hogy, hogysem, mindkettő furcsa tüneteket tapasztal magán, így biztos ami biztos alapon maradtak. Jázmin didereg a melegben és folyik, dugul az orra. Csengének ég a torka. 🤔 Hogy van-e a kettő között összefüggés van nincs, azt nem tudom, de Zalánt megint tetőtől talpig kicsapta az ekcéma. Annyira, hogy gyakorlatilag az egész arca hámlik. 🤔 Ez a nagy talány, hogy ilyenkor mi van.

Szóval az élet nem túl egyszerű, de igyekszem mindennel megbirkózni. 🙂 Sokszor reménytelennek tűnik minden, de aztàn van így, vagy úgy, sikerül a nehézséget megoldani.

Zalán látszólag jól van. Aztán szerdán kiderül. Én bízom a legjobbakban. Remélem igazam lesz! 🙂 Végülis… Addig akár tolhatom is azt a mézecskalács sütést. 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy + 2 =