2021.01.23.

2021.01.23.

Telnek a napok és bizonytalanság vesz körül. Hogy reagáltak a daganatok a TTT kezelésre? Hegesednek? Eltűnnek? Honnan jöttek ha az a terület inaktív?

Versenyt futunk az idővel. Legalább is én így érzem.

Sok félreértés van Zalán betegségével kapcsolatban. Egyrészt a retinoblastoma 92-98%-ban gyógyítható. Tehát GYÓGYÍTHATÓ!

Ennek a betegségnek 3 fajtája van, melybe most annyira nem is mennék bele. Röviden annyi, hogy van, mikor a retinán keletkeznek kis gombócszerű daganatok, amik BEFELÉ, az üvegtest felé nőnek. Van egy fajta, mikor a szemüreg felé növekednek. És van egy rendkívül ritka fajta, amit a magyar leírások is csak annyiban említenek meg, hogy rendkívül ritka, a retinoblastomás esetek mindössze 1 %-át adják. Ilyenkor a daganat tulajdonképpen a retináBAN fut. Nem gombóc növekszik, se kifelé, se befelé nem nő LÁTVÁNYOSAN, hanem mint az amőba, beszűri a retinát.

Svájcban megtudtuk, hogy ennek a betegségnek az előfordulása nagyon-nagyon kicsi. Ezt hívják úgy, hogy diffúz, infiltráló retinoblastoma. (Ha netán bárki magyar nyelvű leírást talál róla, legyen szíves nekem is küldje el, megköszönném!)

Magyarországon is kezelik a retinoblastomás eseteket. Egy empatikus doktornéni a szakértő, de sajnos ilyen típusú betegséget még nem látott ő sem. Ami Zalán szemében a hagyományos módon (tehát gombócszerűen) nőtt daganat, tökéletesen kezelte. Sajnos ez ellen viszont nem tökéletes a magyar protokoll. 🙁 Az ilyen típusú betegségek a nagy, speciális központokban is ritkák, de ott találkoztak már ilyennel és van rá konkrét kezelési tervük, bevált módszerük. Ott ezek a nehéz esetek is sikeresen gyógyíthatók.

És a napokban erre írtam, hogy versenyt futunk az idővel. Nem tudni, hogy mi van a retinán belül. 🙁

Én mindenkit bíztatni szeretnék továbbra is! Ha csak egy kicsit is tud, de segítsen Zalánnak!

Nagyon szépen köszönöm!

 

Lépéselőnyben Zalán Egészségéért Alapítvány

 

OTP Bank

11737007-23725209

 

Külföldről indított utalások esetén:

IBAN: HU17 1173 7007 2372 5209 0000 0000

SWIFT(BIC): OTPVHUHB


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 2 =