2017.11.22.

2017.11.22.

Olvastam tegnap egy jó cikket az étrend kiegészítőkről és hókuszpókuszokról. Tulajdonképpen tanulságos volt, mert azt írta le, amit én is gondoltam, mégpedig, hogy egységes csodaszerek nincsenek és mindenkinek meg kell találni azt, ami neki hat és hinni is tud benne. De ez még mind nem elég, a lelki dolgokat kell nagyon rendbetenni, csak úgy fog menni.

Tökéletesen egyetértek! Persze, Zalán és szempontjából nagyon nem mindegy mit hogy csinálunk, hiszen nem egy akaratos zsarnokot szeretnénk nevelni, hanem egy életrevaló, belevaló kissrácot, akinek lelkében nem hagy akkora nyomot az első néhány év sok viszontagsága.

Hogy én közben sokszor milyen nyomorultul érzem magam, az teljesen mellékes. Hiszen csak egy anya vagyok, egy laikus anya. És hiába is mondja bármelyik orvos, hogy sínen vagyunk, mégis minden egyes kiújulással újra és újra összedől a hiszékenységből emelt kártyaváram. Mert mindig hiszek, mindent elhiszek, egyszerűen azért, mert valamiben muszáj hinni, különben az ember beleőrül, hogy 4 éve ugyabban a cipőben jár.

Emlékeztek Bálint édesanyjának szavaira? “A gyereked csak neked fontos!”. Mennyire így van! Tudom, az orvos is csak jót akar, mégse érzi azt a kétségbeesést, amit én vagy mi, szülők érzünk, mikor azt halljuk, visszatért a szörny.

Nagyon nehéz lelkileg. Iszonyatos! Hiszen nem azért hoztuk a világra, hogy éveken keresztül újra és újra a műtő előtt aggódjunk, hogy minden rendben van-e, nincs-e komplikáció, van-e kiújulás. Nehéz 4 év után is ugyanúgy hinni, mikor annyiszor dőltek már le bennünk a hiszékeny falaink. De mégis hinni és menni kell tovább.

Éppen ma olvastam egy felnőtt daganatos ember írását, aki szinte szó szerint azt irta le, amit én gondolok, érzek. Senki se tudja, a mosolyom mögött mennyi félelem és harag van. Lehet mosolygok, aztán mikor senki se látja, sírok. És ez nem depresszió! Ez a mi életünk!

Szeretnék Zalánnak mindent megadni, de nem megy. És fogy az erőm, mert egyszerűen olyanok a körülmények, amilyenek. Belefáradtam!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + öt =