2018.05.29.

2018.05.29.

Nagyon nehezen gyógyul Zalán. Sajnos még mindig náthás és nagyon köhög. Tegnap éjjel szinte nem aludtunk, ma viszint egy adag köhögés csillapítóval szerencsére tudtunk pihenni. Persze az utolsó 5ml-t szívtam ki az üvegből, ma vehetek azt is.

Tegnap járt nálunk a védőnéni is. Megcsinálta az 5 éves státuszt, beszélgettünk hogyan tovább. A fertőzésveszély és a heti (reméljük már nem lesz ilyen sűrű) utazások miatt egyelőre ő sem javasolja az ovit, így Zalán továbbra is marad itthon velem. Egyelőre próbálunk az ovival is egyezkedni logopédiai illetve egyéni felkészítés miatt, hiszen Zalán várhatóan jövő szeptemberben iskolába megy. A védőnéni is így gondolta, miután Zalán bemutatta neki, hogy tud számolni, stb… Persze ez még sokmindentől függ és szeptemberig is rengeteg dolog alakul még. 🙂

Bejött a nagy meleg. Egyrészt beszorultunk megint a lakásba, másrészt Zalán ismét megszenvedi ezt az időszakot. Talán emlékeztek tavalyról vagy régebbről, Zalán nem viseli jól a meleget olyan helyen, ahol megáll a levegő. Így bármilyen oltári meleg is van, mégis csak kinn jobb neki, ahol kicsit jár a szellő, viszont rengeteg naptej megy el. Ami viszont muszáj, hiszen Zalánnak sajnos a melanomára is 50%-kal nagyobb esélye van, mint másnak (😠😠😠).

Pont tegnap olvastam egy cikket Miló Vikiről. Valami olyasmi volt a címe, hogy sírva mesélt daganatáról. Komolyan, kiakadtam. Nem másért, csak azért, mert ha emlékeztek, 2016. decemberben sajnos nekem is volt ugyanez. Én valahogy nem vettem ennyire komolyan, bár bőven el tudom képzelni, hogy ezt is én hibáztam el. Azóta se használok speciális naptejet, sőt, semmit, mert egyszerűen erre már nem jut. Tenyérnyi kicsi tubus 5000ft-ért… Kontrollra se járok, bár a cikk után lehet újra bejelentkezek… Tudom, hogy sajnos az a fajta daganat, amire jellemző a rengeteg kiújulás… No, de ezzel nem is foglalkozok! Lesz ahogy lesz, Zalán legyen rendben!

Tegnap reggel volt könyörgés megint, nem akarta kinyitni a szemét. Előző nap pedig semmi. Sokszor nem tudom hova tenni ezt a hullámzó állapotot, de egyelőre rá bízom, hiszen ez elvileg normális… A doktornő szerint legalább is.

Próbálunk ebben az 1 hétben úgy élni, mint más normális család. Persze nem olyan egyszerű, de mégis. Hiszen egyszer Zalán egészséges lesz!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × egy =