2019.12.03.

2019.12.03.

Nehezen fogalmazom meg a gondolataimat! Hihetetlen nehéz ez az egész élethelyzet és napról napra küzdünk, hogy túléljünk. Nagy a feszültség. Akinek már altatták a gyerekét, az úgyis tudja, hogy maga ez is egy stresszfaktor. Meg kell birkóznunk a félelemmel, a fájdalommal, a rosszullétekkel is. Igyekszem csak olyan képeket publikálni, ahol Zalán mosolyog, de nyugodtan higgyétek el, ezek pillanatnyi felvételek. Következő pillanatban pedig elsírja magát a félelemtöl. Ezeket nekünk is nehéz 6 év után kezelni és újra és újra kirángatni az újabbnál újabb mélysêgekbe merülő letargiából.

Most egy egész sor, ráadásul új és gyorsított kezeléssel kell megbirkóznunk. Zalán reggel hányt is, nem is érzi magát túl jól, délután pedig már az egyetemi kórházban kell megbeszélnünk a holnapi hosszú kezelés menetrendjét.

A tegnapi hírek szerint az S2 még mindig nem érkezett meg, de jelenleg a Jules Gonin kórház vállal garanciát a kezelés finanszírozására, mert egyszerűen muszáj megcsinálni.

Tegnap este kiderült mekkora a dög! 12-15 mm hosszú, a magassága pedig 1,23mm. Szóval ez otthon a horror kategória. Amit még itt se láttak sokan!

Jelenleg egy agresszív és nehéz kezelést kap Zalán. Ez a szem legalább 4 régiójára adott szembe fecskendezett kemoterápiából, illetve artérián keresztül a szemig felvezetett kanülön át a szem érhálózatába adott kemoterápiából áll. Ha sikerül a jelenleg több, mint 1 centiméteres daganatot annyira összezsugorítani ezekkel a kezelésekkel, akkor helyi sugárkezelést is kell majd kapnia.

Nem könnyű! Rengeteg a könny, a fájdalom, hatalmas a lelki teher. Nem csak rajtam, Andráson is, aki szerintem jelen pillanatban a legtöbbet áldozza Zalánért. Hiszen az álmait és jövőjét adta érte, miközben azt mondja, ez mind nem számít most, csak gyógyuljon meg Zalán!

Lelkileg nehéz ezt a családunktól távol végigcsinálni. Nincs egy váll, ahol kisírhatnánk magunkat. Nem tudunk Csenge őrülködéseibe menekülni, hogy kicsit elterelje a gondolatainkat. Nincs itt Jázmin ölelő karja, ami varázsütésre eltünteti Zalán könnyeit.

Fogalmam sincs, hol lehet itt egy Mikulás csomagot venni, hogy azért ide is jöjjön a télapó és ma már azt is tudom, hogy apa 2000Ft-tal van otthon. Nem azért írom,hogy utaljatok! Csak hogy érzékeltessem, hogy ez a hirtelen előállt helyzet mennyi nehézséget okoz, amit még a sok teher mellett meg kell oldani.

Nem tudom hol lesz a karácsony. Lesz-e egy kis fánk, tudok-e akkor főzni Zalánnak vagy egyáltalán mi lesz. Hihetetlen, de addigra 5 kezelésen leszünk túl! Most ajándékokra nem is gondolok, az fáj inkább,hogy Jázmin, aki még akkor nem is tudta mi lesz, azt kérte, hogy legalább legyen együtt a család. És én megígértem neki! Emlêkeztek még erre a listára?

A KÉP ENGEDÉLY NÉLKÜLI FELHASZNÁLÁSA JOGI LÉPÉSEKET VON MAGA UTÁN!

Nagyon hiányoznak! Kimondhatatlanul! És ez a bizonytalanság… Teljesen padlóra tesz!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 5 =