2021.11.04.

2021.11.04.

Lassan már élvezem, hogy olyan embereknek próbálom elmagyarázni bármit is, akik egy csepp indíttatást sem éreznek arra, hogy bármin elgondolkodjanak, csak és kizárólag a saját igazságuk létezik számukra. No, ez a poszt nem is nekik szól, bár imádni fogják ezer felé szedni és a tényeket is szerteszét magyarázni.

Akkor jöjjenek a tények!
Zalán látásélessége a JOBB (nem látó szemén) stagnál. A legjobb amit eddig mértek, az 16% volt, de a nyáron még csak 8% volt. Hogy mitől stagnál az érték? Sajnos nem tudom, hiszek az orvosoknak.
Ami tény és amit most egy 4 évvel ezelőtti magyar leleten találtam meg, az a képen látható.

Kis magyarázatként, az egészséges szem vízusa (V) 1,0. Ez Zalán jobb szemén V: 0,1 tehát a tizedét látja annak, amit egy normális szem lát. Tehát ELMÉLETILEG amit te 10 m-ről látsz, azt Zalán csak 1 m-ről. És miért elméletileg? Mert Zalánnak a jobb szemén centrális látása nincs. Csak perifériás látása van, ugyanis egy nagy daganat az éleslátás helyét a betegség felfedezésekor teljesen kitakarta. Hogy miért lát most mégis egy icipicit a jobb szemével? Mert a növekedése folyamán a sárgafolt (az éleslátás helye) egy icipicit túlnőtt a daganat hegén.

Nem tudom, hogy a kedves “jóakarók” közül ki vállalna be egy ilyen látást önként és dalolva, minden bizonnyal senki. Ahogy senki se vetetné a gyereke szemét ezzel kvázi megvakítva, csak hogy neki, mármint a szülőnek könnyebb legyen. Ha mégis, hát akkor arról a szülőről megvan a véleményem.
Igen, tudom, mit mondanának most. Hogy a gyereknek könnyebb lenne! Valóban? Gondoljunk bele!

Kivetetnénk Zalán szemét, maradna egy csöpp kis perifériás látása a jobb szemével, amivel a részleteket, színeket megkülönböztetni nem tudná.

Telnének az évek, ki tudja, hogy maradna az a csöpp látása vagy nem, de ha egy esetleges másodlagos daganat felütné a fejét, amire sajnos a génhiba miatt több, mint 50% az esélye és akkor az amúgy is rémítő dologgal birkózzon meg vakon. Bocsánat, aliglátón, ami jogilag nagyfokú látáskárosodásnak, egyes országokban vaknak számít.

Illetve ha ezt is el akarjuk kerülni, akkor vetessük ki egyúttal a csontjait, csapoltassuk le a vérét, bőrre és agyra sincs szüksége, mert ezek a leggyakoribb szervek, ahol a retinoblastomát túlélők másodlagos daganatra számíthatnak.
Mindezt miért? Személyes bosszúért, mert én, mint Zalán édesanyja is részesülhetek a svájci tartózkodás alatt az alapítvány által szállásban, étkezésben. Természetesen András az általuk rendszeresen lehülyézett hülyegyerek is arra tette fel a jövőjét, hogy ingyen élhessen itt. Szerintük!
És mi lenne ez, ha nem személyes bosszú, mi vezetné ezeket az embereket abban, hogy pl. mikor a férjem igyekezett munkát keresni a svájci Fb csoportokban, ott is ellehetetlenítették? Pedig pont azért keresne itt, hogy ne kelljen kérni!
Ez a tipikusan van kalapja, nincs kalapja! Teljesen mindegy mit teszünk, hiszen szerintük hamisítjuk a svájci kórház igazolásait, mi magunk találjuk ki a műtéteket, csak hogy pénzt kaphassunk. Ja igen, sikkasztjuk az alapítványi pénzt is, ami miatt feljelentették az alapítványt is. Természetesen a rendőrség kivizsgálta, a számlák áttekintése után  vádemelés nélkül lezárta az ügyet, hiszen nem történt sikkasztás, sem csalás, se semmi. Minden fillér az alapítvány, illetve a kórház számláján volt/van. De ezeknek az embereknek ez sem volt elég, feljelentették a kurátort, hogy hamis tanúzott nekünk, kényszerítettük hogy azt mondja amit mondott, stb. Természetesen ezt az ügyet is lezárta a rendőrség és az egyéb szervek.
Szóval ezzel egyet akartam csak mondani! Mindenki higgyen annak, akinek akar. Zalán beteg és ez tény. Sajnos!
Magyarországon nem sikerült meggyógyítani, ez is tény!
Szóval ahelyett, hogy mocskolódnak ezek az emberek, inkább segítenének munkához jutni itt, Svájcban bármelyikünknek, hogy ne kelljen többet kérni!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − tizenhárom =