2021.12.06.

2021.12.06.

Hát, viszonylag rég nem írtam Zalánról. Ennek több oka is van, többek között az, hogy nem szeretnék újabb találgatásoknak alapot adni.
Vannak, akik tudni vélik, hogy Zalán tünetmentes lett, ezért a professzor visszautalta Magyarországra. Ezt a téves információt ezúton cáfolom!

Zalán kezelése január 6-án Lausanne-ban folytatódik. Sajnos MÉG nem értük el a tünetmentességet, bár nagyon-nagyon szeretnénk. 🙁 Zalánt pedig nem fogja visszaküldeni a professzor Magyarországra (mármint a kezelését!!!), mert még őt is meglepte, hogy mennyire agresszív a betegség és tudja, hogy otthon Zalánnak esélye sem lenne meggyógyulni. Sajnos! Így nincs más, mint hogy össze kell szedni a pénzt a kezelésére.
Erre hirdette meg az alapítvány a gyűjtést, ami számszerűen 19 millió Ft-ot takar. Ebben nem csak a kórháznak még fizetendő előleg, hanem azok a költségek is szerepelnek, amik a kint tartózkodáshoz szükségesek. Hogy ezek pontosan milyen kiadások, nagyon egyszerű meghatározni. Egy alapítvány csak és kizárólag a céljában meghatározott dolgokra költhet. Ahogy más nonprofit szervezetnek, a Zalánnak létrehozott alapítványnak is nyilvános a cél meghatározása. Ezt a bírósági oldalon bárki megtekintheti a civilszervezetek névjegyzékében. Így teljesen egyszerű a dolog, csak és kizárólag a gyógykezelést, az utazást (NAV szabályozza, tehát nem akármennyi!), a szállást (airbnb, hotel, bármi szállás szabályozza), a gyógyszereket (csak a vényköteleseket) és az étkezést (törvényi szabályozás alapján) fizetheti az alapítvány. Ha valaki vette volna a fáradságot és ezeknek utánaolvasott volna, nem magyarázna baromságokat!

További tévhit, hogy hetek óta Svájcban vagyunk. Ezzel szemben az igazság az, hogy nem Svájcban, de nem is otthon vagyunk. Még mielőtt újabb találgatások kelnének szárnyra, az alapítvány jelenlegi költségeinkből semmit sem áll!

Hogy miért nem otthon vagyunk? Ennek is nagyon egyszerű oka van, talán akik nem túl elvakultak, azok tisztában vannak annyira a helyzettel, hogy tudják, járvány van. Nem kicsi! Nagy! Sajnos az egyik gyerkőc iskolájában is felütötte a fejét és több osztály is karanténba került. Majd sajnos tüneteket is produkált az egyik gyermekem, így az elvégzett gyorsteszt, majd PCR teszt is pozitív lett.
Két különböző orvos (nevezetesen egy svájci és egy magyar) egyöntetűen azt nyilatkozta, hogy Zalánt jelenlegi állapotában nem lenne szerencsés kitenni a Covid fertőzés veszélyének, így bármennyire is szerettünk volna, de nem térhettünk haza.
Így Zalánnal önkéntes száműzetésben vagyunk. Nem jó, kicsit sem, de ez van. Tudjuk, hogy nyakunkon a karácsony, de sajnos esélyünk sincs készülődni. Ez az év megint különleges lesz. 🙁

Megyünk tovább, nem állhatunk meg bármennyire nehéz is. Távol a családtól, a gyerekektől és mindentől. Elindultunk egy nehéz úton és már nincs megállás! Végig kell csinálni! Ha tudsz nekünk segíteni ebben, azt megköszönjük!

Lépéselőnyben Zalán Egészségéért Alapítvány

OTP Bank

11737007-23725209

Külföldről indított utalások esetén:

IBAN: HU17 1173 7007 2372 5209 0000 0000

SWIFT(BIC): OTPVHUHB

PayPal: lepeselonyzalan@gmail.com

Adószám: 19235925-1-08


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 + 6 =