2021.12.08.

2021.12.08.

Tegnapi posztomat tulajdonképpen nem fejeztem be, csak félbehagytam. Szerencsére nekem van életem, van családom akkor is, ha jelenleg távolról szerethetjük csak egymást. Talán hamarosan változik minden.
Lehet lovagolni a szavakon, hogy egy anya nem küzd a gyerekével, de nem érdemes. Én se Zalánnal küzdök, hanem vele együtt a betegségével, ami viszont tényleg egy 8 éve tartó szakadatlan küzdelem. És küzdök az étvágytalanság ellen és a rossz kedv ellen is. Ha úgy van, akkor a fájdalom ellen is. Szóval nyugodtan lovagolhatunk szavakon, igenis küszködök. Sokszor a tanulással is. 🙂

Néhányan tudni vélik, hogy az alapítvány fizeti a rezsi kiadásainkat, azért nem írok róluk, mert minden rendben van. Ebben pedig csak egy dolog nem igaz, hogy nem írok róluk. A hozzánk közelebb állók sajnos teljesen és tökéletesen tisztában vannak vele, hogy folyamatosan kikapcsolás alatt van a villanyunk, kikötés alatt a víz, gázunk pedig nincs is, csak palackos. Itt ismételten felhívnám mindenki figyelmét, hogy az alapítvány csak azokat a költségeket állhatja, amik a céljában meg vannak határozva és a törvénnyel nem állnak ellentétben! Nálunk az, hogy a mi otthoni rezsinket fizesse az alapítvány, nincs célként meghatározva, ennél fogva ezt nem is fizetheti. (Ellentétben olyannal, aki azért létrehoz egy alapítványt, hogy házra, albérletre és egyéb dolgokra fordítsa az adományokat. Engem ez nem zavar, de érezzétek a különbséget. Van aki házra gyűjt és van aki látásra. Vagyon vagy jövő. 🤷🏼) Ez ilyen egyszerű! Ahogy tudunk mindig fizetünk egy keveset, de eddig még soha nem sikerült tartósan kifizetni mindent, éppen csak annyit, hogy pont elkerüljük a kikapcsolásokat.

Amin nagyon szeretnek lovagolni az a jövő évi költségvetési terv. Hát, sajnos azt kell, hogy írjam, én ezt a papírt hiába pakolom fel ide, hiszen ugyanaz lesz a sorsa, mint minden kórháztól kapott hivatalos dokumentumnak, azaz lesznek akik ismét azt állítják hogy én írtam, szerkesztettem, photoshopoltam, stb. Ezért itt írom le, hogy ha nehéz is elfogadni, de ezt a békát nyeljék le! A papírt e-mail-ben a kórháztól kaptuk!

Sajnos a képet nem tudom jobb minőségben feltölteni, mert a honlap limitálja a képek méretét. Maximum 2 Mb a megengedett méret. Remélhetőleg az látszik rajta, hogy a költségvetési tervezet végösszege 58.500Frank. (Bocsánat, én tegnap 57.500-ra emlékeztem, azt is kommunikáltam. Mentségemre szolgáljon, hogy nem nézegetem minden nap!)

Hogy miért takartam ki a kezelések megnevezését (mert igen, azt én takartam ki)? Nagyon egyszerű! A tavasszal kapott papíron is rajta voltak a tervezett kezelések és sajnos mégsem azok valósultak meg. Nem azért, mert nem jelentünk meg a vizsgálaton és nem másért, csak azért, mert Zalán akkori állapotában nem az a tavasszal tervezett kezelés segített volna. Egyszerűen ez egy terv, hogy próbálják daganatmentessé tenni. Ha valahova havi egy darab altatásos kontroll van előirányozva, de új daganat tűnik fel vagy éppen egy régi daganat éled fel, esetleg bármi más miatt (bevérzés, retinaleválás, stb – bár ilyen soha ne legyen!) más módszert, eljárást, vizsgálatot, beavatkozást vagy akár konzultációt kell lefolytatni, máris változik az összeg is. Így a tervezett beavatkozásokat teljesen felesleges megnevezni. Tavasszal se tudták előre az orvosok, hogy október-novemberben milyen kemény helyzet áll elő ismét. De már azóta is változott a helyzet, hogy ez a papír megérkezett, ugyanis a tervezett 11 ezer Frankos kiadás helyett csak az októberi hónapra több, mint 12 ezer Frankos számla érkezett, egy még hiányzik (mert még nem küldte meg a kórház, ez várhatóan szintén 4-5000Frank körül lesz). Plusz az október 7-i számla ami már ezen felül megérkezett. És ezekben még nincs is benne minden (mert ugye pl. a vérvétel költsége sem a HOJG-os számlán van rajta.)!

Zalán pedig… Hát ő egy igazi Zalán! 🙂 Hogy ezt mire értem? Okos, cserfes, minden érdekli. Sokszor màr reggel megizzaszt egy-egy kérdésével. Pl. ha Isten az embert saját képére teremtette akkor miért mondják, hogy Isten nem ember volt? Akkor nem Ádám és Éva volt az első ember.


Melyik állat volt először? A dinoszauruszok vagy a kígyó, ami rávette az első emberpárt, hogy egyenek a tiltott gyümölcsből? Ha a kígyó és az ember, akkor utána kihaltak és újra teremtődtek? Ha a dinoszaurusz, akkor őket ki teremtette?

Nem tudom ilyen kérdések hogy fogannak meg a kis agyában, de tényleg elgondolkodtatóak!

Legyen szép napotok! Ránk ismét maratoni tanulás vár! 😵‍💫 Ez a kép pedig pontosan 8 éve készült:

Ne kezdjetek totózni, ez a szekrénysor a mai napig is megvan. 😉


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × három =