2021.12.14.

2021.12.14.

Itthon vagyunk. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki maga döntse el, mindenkinek a fantáziájára bízom. Én szeretek itthon lenni a gyerekekkel, ez viszont sokkal több teendővel is jár.
Nagyon kevés idő maradt felkészülni a karácsonyra, ezért kérnék is tőletek egy kis segítséget. Leginkább a győriektől!

Piros fiú pulóvert láttatok valahol 140-es méretben? Ha igen, NE vedd meg, de kérlek írd meg nekem akár privát levélben is, hogy hol láttad, mert bár szombaton végigfutottam a 3/4 Győrt de sehol se kaptam. Zalán pedig ezt szeretné a Jézuskától. Árban maximum 5000Ft-ig gondoltam, hiszen Zalán gyorsan nő, így nem akarnék érte többet kiadni!
A webshopokat nézegettem, de ebben az árkategóriában vagy méret nincs vagy az ára olyan 15-20000Ft! Ennyit nem akarok és tudok érte adni! Szóval KÉRLEK, ha BÁRHOL piros pulcsit látsz 140-es méretben 5000Ft alatt, akkor írj nekem!

A hőn áhított gyógyulást sajnos még nem tudom megadni Zalánnak, de talán nincs az már olyan messze!
Néhányan folyamatosan kérdezitek Zalán jelenlegi állapotát. Egyrészt köszönöm az érdeklődést, mert jól esik, másrészt pedig kérlek értsétek meg, hogy nem tudok egyértelmű választ adni. Ha másra nem, arra megtanított az elmúlt 8 év, hogy Zalán állapotában minden csak pillanatnyi. Hiába kezelik a legjobb helyen, mert most a várakozás állapotában vagyunk. Sajnos várnunk kell, hogy merre “alakulnak” a daganatok. Vagy nőnek vagy zsugorodnak. De ezt ebben a pillanatban senki se tudja megmondani, hogy mi lesz az eredmény a januári kontrollon. Hogy kontroll lesz vagy ismét be kell avatkozni. (Ebben a pillanatban jött meg a december 13-i keltezéssel az orvosi jelentés.) Gyakorlatilag ugyanezt írta le, illetve most kicsit pontosabb adatokat tartalmaz az orvosi leírás a látásról. Szerintem befotózom ide, úgy egyszerűbb lesz.

Vannak, akik még mindig nem értik ezeket az orvosi rövidítéseket. Az OD a jobb szemet jelenti, melyben évek óta csak hegek vannak. Szemüveggel korrigálva 0,1-es Zalán látása a periférián, ez 10%-nak felel meg.
Az OG a bal szemet jelenti. Szemüveggel korrigálva 1,0-es látása van, ami 100%-nak felel meg (szemüveg nélkül 60-80%). Viszont ebben a szemében vannak az aktív, diffúz, infiltráló típusú daganatok.
Vannak, akik felteszik még mindig a kérdést, hogy miért nem vetetjük ki Zalán jobb szemét. Nagyon egyszerű a válasz, nincs rá ok! Orvosilag stabil a jobb szem.

A helyzet viszont annyira nem egyszerű, hogy anyunak se mondunk semmit. Ha azt mondjuk, hogy mindem rendben Zalánnal, akkor ő mindenkinek ezt fogja mondani. Tehát megint csak mennek a pletykák, hogy minden ok. Elkeseríteni pedig nem akarjuk, hogy még mindig küzdünk. Így a minimális információkat mondjuk neki is. 🙁 Nehéz ezt így elmagyarázni.
Szerencsére a gyerekek már jól vannak és (eddig) nem okozott nagyobb bonyodalmat a covid. Mondjuk a karantén éppen elég volt. 🙁

Sok volt ez az év! Remélem a 2022 jobb lesz, bár a 2021-re és a 2020-ra is ezt gondoltam, aztán egy katasztrófa lett.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 − tizenöt =