2021.12.17.

2021.12.17.

Jeles nap van ma nálunk. Legkisebb királylányom 12 éves lett! Nagyon-nagyon boldog születésnapot, Csenge! ❤️❤️❤️

Nem vesztünk el végleg, hiába szurkol ennek néhány ember 🤣, csak engem is beszippantott a karácsony előtti készülődés. Lótok-futok 🙂 hogy mindenkinek legyen valami olyan majd a fa alatt, amit szeretne, aminek szívből örül.
Természetesen a legnagyobb fejtörést most is Zalán okozta, hiszen ő most a már nem kicsi de még nem nagy korban.
Keresgéltem az interneten is, végül mégis úgy döntöttem, hogy jobb ha személyesen nézem meg milyen az, amit kigondoltam számára.
Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Zalán lelkesedik a tudományokért. Egyik nagy szívfájdalma, hogy csak 7. osztálytól tanulhat kémiát (szerintem akkor majd nem fogja szeretni 😳), így adott volt, hogy az ajándék választásnál nagy szerepet kap majd az ezirányú érdeklődése. Sikerült is nagynehezen szert tennem egy kísérletező készletre. A másik nagy érdeklődési köre az űr, így erről egy szép könyvet kap. Természetesen az ősrobbanásról és a fekete lyukról is van benne szó, ami kifejezetten megmozgatja a fantáziáját.
Mivel gyakran tesz fel olyan kérdéseket, melyek a katolikus hittel függenek össze, még egy gyerekbibliát szavaznék neki, ha találnék olyat, amilyenre gondolok. No ez egy igazán nehéz kérdés! 🙂

Sajnos hamarosan ismét el kell kezdeni tervezgetni a következő utat kifelé, hiszen úgyis tudjátok. Meg fog gyógyulni, csak ki kell tartanunk!

De addig még van egy kis idő, amit a családdal szeretnénk tölteni. Igaz, erről Zalánnak sajátos elképzelése van, mert hol Andrással focizik a szobában, hol a lányokat nyúzza egész nap, hogy játszanak bankrablósat, hol Csenge titkos naplóját próbálja kifürkészni. Estére a teljes káoszban mindig csinál valami galádságot, amin nálam is borul a bili. 🤣🤣🤣 Pl. mire bemennénk feküdni, az ágyat teleszórja kölesgolyóval. 🙈 Vagy mivel délután focipálya volt a szoba, az összes szék az ágyon van… És hasonlók! Tudom, gyerek és örülök neki, hogy ennyire érdeklődő, vidám és nyílt kisember. Rengeteget változtatott rajta, hogy Svájcban, gyerekcentrikusan kezelik. Nincsenek olyan élményei, amit ha visszalapoztok a blogban, számtalanszor leírtam. Anno már a kórház előtti utcában sírva fakadt és egy-egy sima altatás után is napokig nem volt hajlandó kinyitni a szemét. Rémálmok gyötörték hetekig és szinte minden altatás után megbetegedett. Zalán akkoriban egy saját kis világot épített maga köré. Begubózott, nem szívesen ismerkedett, nem igazán beszélgetett.
Ez az utóbbi időszakban rengeteget változott. Hogy ez az életkorából is adódik-e ezt sose fogjuk megtudni, de az biztos, hogy mióta kinn kezelik, lelkileg is sokkal jobban van. Nem gyötrik rémálmok, nem fél a kórháztól. Egy komolyabb műtét után még mindig nehézkes a szemnyitás, de sokkal gyorsabban visszaáll minden a megszokott kerékvágásba. A félelme viszont érthető. Viszont a kórházat mindig mosolyogva hagyja el. Az orvosokat, nővérkéket nagyon szereti és őt is szeretik kinn. 🙂
Igen, nagy kérdés hogyan tovább, hiszen még több, mint 16 millió Ft hiányzik a 2022-es év kezelési és járulékos költségeihez. Pontosan ezért kérjük mindenkitől, akiben van egy csepp jó érzés, hogy segítsen Zalánnak. Ő nem adta fel, 8 éve küzd a gonosz manókkal! Kérlek, segítsetek a szemét megmenteni és vele együtt a látását.
Emlékezktetőül Zalán látása:

Jobb szem: 10% perifériás látás (éleslátás nincs!), viszont évek óta stabil meszes, inaktív daganatok.
Bal szem: korrigált látásélesség: 100%, diffúz, infiltràló aktív daganatok!

Kérlek segítsenek neki! Megérdemli, hogy végre győzhessen!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − hat =