2014.09.30.

2014.09.30.

Talán azzal kezdeném, hogy akinek nem inge, ne vegye magára!

Tegnap, most már végső elkeseredésemben segítségért fordultam az egyik alapítványhoz, aki segíteni próbált nekünk. Nem azért, mert unatkoztam! Azért, mert már a gyerekeimnek nincs mit enni adnom!!! Nem azért, mert 2 kézzel szórjuk a pénzt! De ez most teljesen mindegy!

Sajnos ugyanazokat a visszajelzéseket kapták ők is, mikor nekünk kértek segítséget, mint mi… Miszerint mi minden segítséget megkapunk falun belül. Hát akkor itt írom ki a nagy nyilvánosság előtt, hogy a faluból 1 szem segítséget kaptunk tavaly kb. ilyenkor! Azóta egy szem ember nem keresett meg minket azzal, hogy akár csak segítene a gyerekekre vigyázni, míg mi Budapesten vagyunk vagy akármi mással!

Persze azért jött már nem egy ember, hogy ezt adjunk, vagy azt adjunk, akár kölcsön pénzt, akár ételt, mert nincs mit adni a 2-3 gyerekének… Adtunk. A kevésből is! Nem azért, mert sok volt, hanem azért, mert a gyerekeket néztük. Akárkinek fáj a hasikája a faluban, megüti a bal kisujját, ide futnak apához, segítsen! De nekünk SENKI nem segít a faluból! Pénzbeli támogatást semmit sem kapunk, ugyanis az, hogy apa fizetésén 50% letiltás van, sehol sem vehető figyelembe. Mintha nem is lenne!

Aztán visszahallottuk azt is, hogy amit mi kapunk, azt tovább adjuk! Igen, ez tökéletesen igaz! Csakhogy az állításokkal ellentétben nem eladjuk, hanem tovább ajándékozzuk. Vagy az egyik alapítványnak, vagy más olyan családnak, akinél tudjuk, hogy jó helyen lesz, nem eladják, hanem használják. Sőt, tavaly a helyi családsegítő is kapott tőlünk nem kis tételben általunk kinőtt, de még bőven használható ruhákat!

Hogy a csapból is mi folyunk? Folyjunk! Ha ez kell ahhoz, hogy segítséget kapjunk, ami által Zalán meggyógyulhat, akkor ezt tesszük! Nem azért, mert unatkozunk! Ja, és hogy anyuka folyamatosan tud Facebook-ozni a 4 gyerek mellett? Igen, van egy nagyon jó app a telefonomon, aminek az a neve, hogy Facebook Pages Manager. Mindemellett a lakás tiszta, a gyerekek el vannak látva. Sőt, továbbmegyek! Jól is tanulnak, és egyik sem napközis!

Kedves jóakarók! Irigykedtek? Mire? Cserélhetünk! Ha mindenki csak 1-1 napra magára vállalná a terheinket… De ugye azt már nem irigylitek? Milyen emberek vagytok ti, akik egy beteg gyerek családjára irigykedtek????

Többieknek:

Készülünk a pénteki műtétre. Hogy mikor lesz pontosan, az csütörtökön derül ki! Ne haragudjatok, most mást nem is írok!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × egy =