2014.10.31. 19. műtét, 25. altatás

2014.10.31. 19. műtét, 25. altatás

WIN_20141031_083048Ismét egy nehéz napon vagyunk túl. Bár most azt hiszem, én nehezebben viseltem, mint Zalán. 🙂

Korán indultunk, számítva a rossz látási viszonyokra és a budapesti útfelújításokra, így már időben, 8 óra előtt pár perccel a klinikán voltunk. A bejelentkezés volt ezúttal a leghosszadalmasabb. Nem értem, miért kell egy működő rendszert szétbarmolni és helyette csak a káosz van. Ugyanis nemrégiben változott a bejelentkezési rendszer, a gyerekek regisztrálása most máshol történik. Majdnem 20 percet álltam a csukott ajtó előtt… Így mire felmentem apáék után, Zalán már túl volt az első szemcseppeken és a doktornénivel “beszélgetett”. 🙂 Minden szemcsepp között játszottunk egy jót. Hol a barkácseszközökkel, hol az autókkal, hol a kockákkal. A szemcseppeket Zalán még mindig rosszul viseli, nagyon sír, de hát át kell esni rajta.

Szerencsére a kedvenc altató orvosunk volt, aki gyorsan meg is vizsgálta Zalánt és altathatónak minősítette. Kicsit megrémített, hogy azt mondta Zalán csak 10-11 óra körül kerül be a műtőbe mikor mi 9 órára éheztünk. 🙂

Aztán pontosan 9:26-kor jött a műtősnéni Zalánért. Előtte most is elmondtam neki hogy bemegy a műtőbe, kicsit csicsikál a doktornéninél, aztán kijön és még a vállamon is alszik kicsit. Most nem hatott! Nagyon sírt, mikor elvette a műtősnéni és mivel más beteg is ment be a műtőbe, még sokáig láttuk ahogy őrjöng és sír. 🙁 Aztán egyszer csak becsukódott mögötte a műtő ajtaja.

WIN_20141031_095127Azt hiszem, ennél rosszabb érzés nincs is az életben! Mikor tehetetlenül várja az ember, hogy hallon valamit, már talán az se baj,ha sír, de legalább tudja, hogy él! Idegtépő percek következtek, amit próbáltunk egy kis jövőre való kitekintéssel elütni, milyen lesz Zalán, ha ovis lesz, lesznek-e vele olyan problémák kamasz korában, mint Andrással. Végül arra jutottunk, hogy valószínűleg Csengével lesznek nagyobb gondok, egyszerűen a személyiségéből adódik! Egyszer csak sírást hallottam és már ugrottam is fel a padról. Tudtam, hogy ő az, ezer közül megismerem már a sírását! És ott volt éberen a műtő ajtajában. Nagyon sírt, de szerencsére “gyorsan” sikerült megnyugtatni. Érdekes volt, mert mindössze 24 percet töltött a műtőben. Eddig a minimum 1 óra volt, de bizony volt, hogy 2 óráig is elhúzódott! Meglepődtünk! És ami még meglepőbb volt, nem volt branül! 🙂

WIN_20141031_12065010 perccel azután, hogy Zalán kijött a műtőből, már önfeledten játszott, bohóckodott. Fél óra múlva kaphatott inni, nemsokára pedig az ebédjét is megette amit itthonról vittünk neki. 🙂 Nem is volt vele semmi gond!

Mivel a doktornéni még sokáig műtött, nem is tudtunk vele beszélni. Majdnem 1 óra volt, mire kijött a műtőből. De még akkor sem jött oda hozzánk egyből, hiszen ma sok kis betege volt. Mikor sorra kerültünk, elmondta, hogy új daganat nem volt! 🙂 Az egy szem daganat, ami aktív volt, még mindig aktív sajnos, de már nagyon aprócska. 🙂 Dioptriát is mért és Zalánnak nincs szüksége szemüvegre! 🙂 Ez egy óriási jó hír! Soha nem fogom elfelejteni azt a napot, mikor azt mondta hogy Zalán nem fog látni a jobb szemecskéjére. És tessék, lát! Ha nem is tökéletesen, de lát! 🙂 Nagyon hálásak vagyunk neki ezért!

Majdnem 3/4 2 volt, mire elindultunk haza! Végre itthon vagyunk! Sajnos Zalán náthás lett mire hazaértünk, de most legalább nem fenyeget az a veszély, hogy a műtétet el kelljen halasztanunk emiatt! Így aztán most Zalán nyűgös, fáradt és nem is érzi magát túl jól. 🙁 Nehéz így élni napról napra, ekkora teherrel a vállunkon, de megbirkózunk vele! Bármi is vár még ránk, mi mindent megteszünk ezért a kis emberért!

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki ma szorított értünk!


One thought on “2014.10.31. 19. műtét, 25. altatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 2 =