2015.09.14.

2015.09.14.

Ilyen az, mikor semmi se jön össze! Mikor azt hisszük nincs lejjebb.  És mégis van!

Ez a nap már a kezdetektől nem úgy alakult,  ahogy szerettük volna. Sőt, talán már az egész hétvégén a levegőben a pallos a fejünk felett.

Apa szombatra náthás lett, de mivel ő férfihoz képest ritkajól viseli a betegséget ezért nem is vette sem ő, sem én túl komolyan. Még tegnap sem tűnt olyan vészesnek, csak estére volt kicsit rosszabbul. Ennek ellenére az éjszaka nem volt gond, kivételesen Zalán is egész jól aludt.
Reggelre aztán fordult a helyzet. András lekéste a buszt, mert nem találta a bérletét. Megint félálomban az ágyból kiugorva vittem iskolába. Pontosabban csak a 3. faluig, ahonnan már el tudott úgy menni busszal, hogy beér iskolakezdésre. Rohamban jöttem hazáig, hiszen indítani kellett Jázmint, majd vinni Csengét oviba és mivel rakoncátlankodott az autó, a szerelőhöz is bejelentkeztünk. Szerencsére mindenhova időbe sikerült odaérni.
Apa viszont reggelre nagyon rosszul lett. Nátha, torokfájás,  köhögés, láz. Már csak ez kellett! Amit az autószerelőn megspóroltunk (apa révén nem kell fizetnünk a szerelésért), azt ma elvitte a rakás gyógyszer. Ugyanis apa nem lehet beteg, akkor nem tud holnap dolgozni menni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ma szabadnapos! Így ma már ott tartunk, hogy a boltban is csak a legszükségesebbeket vettük meg, vacsorára nem is vettem semmit, majd eszünk amit találunk még itthon.
Mikor hazaértünk a szerelőtől, akkor szembesültünk azzal, hogy valaki utánvételes csomagot küldött nekünk. Sajnos nem volt annyi pénzünk, hogy kifizessük, így vissza kellett küldenünk! Kérlek, ne küldjetek fizetős csomagot, nem tudjuk átvenni, nincs pénzünk!
És ha még nem elég… Zalán újra náthás. Nem is tudom most hirtelen mihez nyúljunk, hogy jövő hétfőre minden rendben legyen és Zalán altatható legyen. Muszáj ott lennünk a kontrollon, mert ha nem… Csak reménykedünk, hogy nincs új daganat, nincs kiújulás. Mert nem lehet! Nem lehet, hogy a sok nélkülözés és szenvedés hiábavaló volt!
Én már azt sem bánom, ha kiraknak minket a lakásból, mert nincs befizetve, azt se bánom, ha nem lesz tüzelőnk, kályhánk, ha kikötik a gázt, mert az sincs befizetve. Csak ne legyen új daganat! Csak ne legyen újra aktív daganat! Csak Zalán maradjon életben, csak maradjon meg nekünk! Ő, és a másik hármon gyerekünk!


2 thoughts on “2015.09.14.

  1. Kedves Enikő! Utaltam a tőlem megszokott összeget, pár órán belül ott kell hogy legyen! Olyan nincs, hogy nem vacsoráztok! Mindenkinek mihamarabbi teljes felépülést, Zalánnak pedig további jó utat a megszerzett egészsége útján!!!! Szeretettel: Ilona

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − tizenegy =