2018.05.31.

2018.05.31.

Zalán tegnap nagyon elemében volt. Szerencsére? Sajnos?

Annak ellenére, hogy újul erővel tört ki rajta a nátha-köhögés kombináció. Vagy lehet éppen ezért… Semmi se volt jó, ha mégis, akkor meg nem volt elég jó. Délre már a fejem fogtam és el se tudtam képzelni, hogy fogom túlélni ezt a 2 napot apa nélkül. Csak este, mikor már a gyerekek aludtak, akkor gondolkodtam el, mekkora szerencsém van, hogy egész nap bosszakodhattam. Hiszen az 5 év alatt alakulhatott volna másképp is!

De így alakult. 🙂 Zalán egy igazi harcos, küzdő kisember. Néha megengedhető neki egy-egy ilyen nap. Majd igyekszem napközben is eszembe juttatni ezeket a dolgokat.

Zalán egyelőre nagyon várja a nyarat, mikor már fürdeni lehet a medencében. Abban a medencében, amit hagyományosan mindig az iskola utolsó hetének utolsó vagy utolsó előtti napján állítunk fel. Tehát idén se lesz új! 🙂 De nem is kell!

A családi életünket tekintve a szokásos hisztik zajlanak. Csengének szoknyája nincs, Jázminnak rövidnadrágja. Zalán a trikókat nőtte ki. 😀 De milyen jó, hogy nőnek! Hogy nőhetnek! És bosszankodhatunk ezeken!

Néhány nap maradt a következő útig, tehát rohamtempóban kellene gyógyulni. Most a szemészet mellett az onkológiára is megyünk kontrollra. Szegény Zalánnak meg se mondom ezt, mert már tudja, hogy ott vérvétel van, ami nagyobb mumus, mint a szemcsepp. Hiába érzéstelenítjük el a karját… Az 5 év küzdelem mégis csak 5 év… Ezen legkevésbé az ott dolgozók csodálkoznak. Hiszen Zalán kartonja elején is nagy betűkket virít: “Félelem az orvosoktól” vagy valami hasonló…

Igyekszem a kedvében járni egyelőre, hogy soha egy pillanatra se adja fel. Mert nem teheti ő se, mi sem! Nehéz ez az út. Rengeteg átsírt éjszaka van mögöttünk, rengeteg félelem és fájdalom. Megoldott még megoldandó gondok. De muszáj, nem adjuk fel annak ellenére sem, hogy a tönk szélén állunk. Talán már nem is állunk, hanem egyensúlyozunk.

De megyünk tovább, tovább, tovább…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 1 =