2018.06.11.

2018.06.11.

Ne higgyétek, hogy mi mások vagyunk, mint ti. Talán csak egy kicsit! És ne higgyétek, hogy Zalán más, mint a ti gyerekeitek! Na jó, kicsit más!

De tudnotok kell, Zalán is ugyanúgy játszik, eszik, alszik, szeret, mint a többi gyerek. Mi pedig ugyanúgy megküzdünk ugyanazokkal a gondokkal, amelyekkel ti is. És mellette Zalán betegségével is. A lelki fájdalommal, melyre nem hat semmi fájdalomcsillapító.

Éjjel megint valami történt. Zalán olyan hihetetlen erővel sírta végig az éjszakát, hogy gyakorlatilag tehetetlenek voltunk. Bármit mondtunk, nem volt jó. Semmi se hatott. Így aztán hulla fáradtan és kétségek között köszöntött ránk a reggel.

Igen, hatottak a kemók, aminek nagyon de nagyon örülünk. Igen, hinnünk kell a gyógyulásban és nagyon fontos a pozitív hozzáállás. Visszatekintve az életemre viszont megállapítottam, hogy én nagyon nehezen tudom csak magamra erőltetni a pozitív hozzáállás látszatát.

Igen, a látszatot, mert az élet már megtanított arra, hogy minden mosolynak ára van és minden jót legalább kettő gond követ. Én már nem tudok nevetni, mosolyogni is csak ritkán.

Ez nem azt jelenti, hogy nem tudok örülni! Igen, pesszimista vagyok, hiszen az élet, vagy a sors, vagy nevezzük bárminek, eddig mindig kibabrált velem. Igaz, mindig talpra álltam, ha nehezen is.

Most úgy érzem, az elmúlt 5 évben egy hullámvasútra ültünk fel. Olyan hullámvasútra, amely a semmi közepén a sötétségben van. Néha ránt egyet jobbra vagy balra, néha emelkedünk, aztán óhatatlanul zuhanunk és mi mégis kapaszkodunk, ki ne essünk belőle. Pedig egyszerűbb lenne sokszor elengedni és kiszállni, de ilyen opció nincs!

Ilyen éjszakák után a pozitív hozzáállásunk egycsapásra eltűnik, mert nem tudjuk mi jön, mi okozta a sírást, van-e valami oka.

Ennek ellenére mi ugyanúgy felkelünk reggel és lefekszünk este, mint ti. Csak a közben lévő időszak nehéz. No és az átsírt éjszakák!

Szeretnénk végre kiszállni a fényben, egy hegy tetején és tudni, nincs többé lejtmenet!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × egy =