2018.09.14.

2018.09.14.

Eltelt egy újabb hét és mi ismét utazni készülünk.

Zalán nagyon ügyesen beszokott az oviba. Imádja a kispajtásokat, a rengeteg játékot, néha háborog, ha kimarad egy nap a verselés, mondókázás.

A héten megvizsgálta logopédus és gyógypedagógus is, ahogy az nagycsoportban lenni szokott. Legalább is nálunk. Az eredmények nagyon jók lettek. Logopédiailag néhány hanghibája van csak, ami Eszter néni szerint nem fog gondot okozni és villámgyorsan fogja megtanulni. Kati néni, a gyógypedagógus pedig megállapította, hogy Zalán egy évvel a kortársai előtt jár szellemi szinten és többek között a vizuális memóriája kimagasló.

Őszintén örültem ezeknek a híreknek! Persze, tisztában voltunk Zalán képességeivel, de azért a kis ördög ott volt bennünk.

Szerencsére minden rendben zajlott és eddig semmi betegséget sem kapott el, pedig a fele csoport náthás, köhög. Talán nem hiába a sok minden jóság, amit az 5 év alatt ráköltöttünk és sokszor nagyon megkínlódtunk vele, mire bevette.

Minden reggel örömmel megy az oviba. Megbeszéljük, milyen tízórait szeretne vinni, mit főzzek, mire hazaér. Az oviban az óvónénik szerint is nagyon ügyes, semmi panasz nincs rá (még). Zalán is nagyon szereti az óvónéniket is, mindkettő, de még a dadus a kis szívéhez nőtt ezalatt az egy hét alatt.

Tegnap kirándulni mentek, ami egész napos volt. Zirc volt az úticél, a Bakony Múzeum, illetve az arborétum. Nagyon furcsa volt ennyi időre elválnunk egymástól, mert ennyit még soha nem töltöttünk egymás nélkül. Mikor Zalánt “leadtam”, hazafelé egész úton sírtam. Azt hiszem, én ezt soha nem fogom megszokni. 🙁

Zalán viszont nagyon szeretett volna menni, így nem volt kérdés, ment! És milyen jól érezte magát! Délután mikor hazaért, egy csupamosoly, boldog, élményekkel teli kisembert kaptam vissza. Nagyon elfáradt, de nagyon élvezte. Elmesélt mindent, hol mit látott. Egyeg sajnált,hogy nem látott dínó csontvázat, csak lókoponyát. 😀 Életem! Annyira szeretem! <3

Szóval eltelt az első hét az oviban. Sokkal jobban, mint számítottam rá, de nagyon örülök a boldogságának!

Kedden pedig szemészet, kontroll! Mondom, írom, KONTROLL! Mert mostantól csak az lesz. Minden évben kértem a közelgő szülinapom alkalmából, hogy minden rendben legyen. Most nem kérem, mert TUDOM és HISZEM, hogy minden rendbel lesz! Muszáj!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt − négy =