2018.11.22.

2018.11.22.

Jónéhány fórumban, csoportban benn vagyok és naponta találkozom kisebb-nagyobb betegségekkel. Legyen az felnőtt vagy gyerek.

Kivétel nélkül azt látom, hogy mindenki aggódik. Cseppet sem akarom kifigurázni a hozzátartozókat vagy anyukákat és teljesen megértem őket, ha egy lázgörcsnél vagy jóindulatú bőrdaganatnál, elhúzódó megfázásnál, vagy bármely betegségnél halálra rémülnek. De akkor képzeljétek el, ezt az 5 éve tartó őrületet, ami minket körülvesz…

Hangsúlyozom, Zalán jelenleg tünetmentes augusztus óta, tehát 3 egész hónapja. Mégsem lélegezhetünk fel, hiszen az összes sejtje hordozza azt a rossz gént, ami a betegségét okozza és így valamivel nagyobb, mint 50% esélyt jelent arra, hogy valamikor máshol is kialakul a testében daganat. Nem jóidulatú.

Az öt év alatt rengeteget kísérleteztünk, szinte mindent étrend kiegészítőt, vitamint, daganatellenesnek mondott micsodát kipróbáltunk. Mint a rengeteg számú műtétből látszik, semmi sem hatott, vagy csak ideig-óráig. Hiszen egyszer már elértük az 1 év tünetmentességet!

Nemrég sikerült beszélnem egy rákkutatóval, aki egy az országban még nem bevett szokású szerrel igyekszik nem csak daganatos betegeknél elérni a gyógyulást és azóta egyre emelkedő dózisban kapta Zalán az új szert. Sikerült is, Zalán egy hős! Annak ellenére, hogy rettenetesen rossz íze van, minden nap beveszi, sőt, már ő szól, hogy a gonosz manó űző gyóvyszert be kell venni.

Természetesen ennek ára van. Micsoda ára! Tegnap már láthattátok! 30 ml 50 ezer Ft! Sajnos ezt ki kell fizetni. De ahogy a doktor úr is látja, véleményezi, valóban hat. Ez megmutatkozik olyan egyszerű dolgokban is, hogy mióta Zalán kapja, nincs gondunk az ekcémára, ami addig napi vendég volt nálunk és sokszor hiába kenegettük a szteroidos kencékkel, húsig vakarta, annyira viszketett. Amúgy lehetett volna akár allergia is, de az allergológiai vizsgálat semmire se mutatott ki nála allergiát.

Nem, egyáltalán nem egyszerű ennyi pénzt előteremteni. Főleg úgy, hogy a 30 ml szer, maximum 2 hétre elegendő. Tehát egy hónapban akár 2-3 üveggel kell venni, ami nekünk akkor is hatalmas kiadás, ha dolgozunk mindketten, apa maszekol mellette (most éppen egy fürdőszobát újít fel, ami nem kis meló egyedül)  én pedig folyamatosan kötöm a koszorúkat, hátha új gazdira találnak!

És mindemellett ott van még 3 másik gyerek, de Zalán is, akinek kellene téli ruha, már csak 1 gyereknek cipő, de ha csak a napi iskolába vitt tízóraira vagy az itthoni ebédre, a családi megélhetésre gondolok is sok ennyi kiadás mellett. Igen, rendszeresen csúszunk a hiteltörlesztéssel, a rezsivel, mindig oda igyekszünk fizetni ahova a legsürgősebb, így mindig valami elmarad. Sajnos mást nem tudunk tenni. Ezért áll szinte folyamatosan kikapcsolás alatt a villany, a tévé vagy a telefon, lóg a törlesztés, stb…

És pont ezért, mert Zalán gyógyszerköltsége HATALMAS, gyűjtjük a kupakokat, az alumínium italosdobozokat, kötöm folyamatosan a koszorúkat, most már kopogtatókat is.

Keressük nagy erőkkel a fuvarost, aki le tudná adni a gyűjtött 1,5, max. 2 tonna kupakunkat, akkor abból Zalánnak már meglenne 2 üveg gyógyszer! Kérlek ha tudtok valakit, aki felénk jár és Pest felé megy, említsétek meg neki, hogy lenne egy beteg kisember, akinek nagyon segítség lenne egy fuvar.

Ha ez sikerülne, talán egy kicsit könnyebb lenne. Talán akkor jutna egy szinezőre a Jézuskától, lapokra, ceruzákra, katonákra, egy bombajó társasra… A nagy vágyray melyet nem írok le, melyért árverést indítottunk. Hátha! Igaz, ő még csak az egyik gyerekünk. 🙁

Jaj, de kínkeserves! 🙁


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

8 − 7 =