2021.04.15.

2021.04.15.

Nem győzöm hangsúlyozni, Zalán egy hős!

Perfect mennek a szemcseppek, amik nem is olyan rég még hatalmas mumusok voltak. Igaz, közben bébi yodának is cseppenteni kell, majd óvatosan letörölni. 🙂

Ma már volt annyira jól Zalán, bár még be van fordulva a szeme, hogy kicsit tudtunk tanulni, pótolni és egyből kapott is magyarból egy ötöst! ♥️

Voltunk a kórházban a megbeszélésen is. Sajnos ismét a nagyon-nagyon-nagyon ritka fajta daganat tért vissza. Ezt így mondta nekünk szó szerint a doktornő (professzor szabadságon van). Az otthon lézerezett daganat szélén körben alakultak ki daganatok, melyek sajnos a betegség típusa miatt a szinte észrevehetetlen kategóriát képviselik, mivel nem gombócszerűen nőnek, hanem beszűrve a környező szöveteket horizontálisan terjeszkednek. Ennek ebben az esetben nagy jelentősége van, ugyanis a nervus opticushoz (ami mentén közvetlenül az agyba tudNA terjedni), tehát a látóidegfőhöz sajnos nagyon-nagyon közel van. 🙁 A távolsága tőle mindössze 1,3mm.

Ami jó hír a rosszban, hogy sárgafolttól viszonylag messze van!

Sok mindent megtudtunk ma. Részletekbe nem mennék bele, mert teljesen felesleges. Hétfőn és kedden újabb műtétek várnak Zalánra.

Maga a kezelés sorozat egyelőre nem tudni meddig fog tartani. 🙁 10-14 naponta kell járnunk, ismét minden a daganat reagálástól függ.

Szorítsatok! Együtt megint menni fog akkor is, ha nehéz!

Mérhetetlenül büszke vagyok Zalánra, hogy ilyen bátor! Ma azt kérdezte a doktornőtől, hogy “ugye nem fogok megvakulni?”. És a válasz az volt, hogy NEM! Harcolunk!

🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz − három =